Gisteren gemist: geen WK met 48 landen, Excelsior gedegradeerd

23 mei 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 22 mei.

FIFA zet streep door plannen voor 48 landen op WK in Qatar

De FIFA  op het WK in Qatar af van een deelnemersveld van 48 landen. Het toernooi in 2022 blijft daarmee uit 32 landen bestaan. Die conclusie heeft de werelvoetbalbond getrokken na onderzoek van alle mogelijkheden. Logistieke en politieke redenen gooien roet in de plannen van FIFA-baas Gianni Infantino, die groot voorstander was van meer landen op het wereldkampioenschap in 2022.

Roda JC moet serieus gaan vrezen voor aanvraag faillissement

Roda JC kijkt een faillissement in de ogen. Wanneer Roda vóór dinsdag geen akkoord bereikt met een investeerder. Dan volgt voor de club een race tegen de klok van hoogstwaarschijnlijk twee weken om een definitieve ondergang te voorkomen. Huub Mulllender, adviseur van Roda-eigenaar Frits Schrouff heeft dit bevestigd aan De Limburger.

Excelsior redt het niet en degradeert uit de Eredivisie

Excelsior neemt afscheid van de Eredivisie. In eigen huis kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen RKC en dat was niet genoeg na de nederlaag in Waalwijk (2-1). De Rotterdammers leken er met een man meer in de slotfase alsnog een verlenging uit te slepen, maar hadden geen geluk in de afronding. RKC doet in de finale tegen Go Ahead Eagles, dat won bij FC Den Bosch, een gooi naar promotie.

De Graafschap blijft dankzij treffers Benschop in leven

De Graafschap houdt zicht op handhaving in de Eredivisie. De nummer 17 van de Eredivisie, die eerder op de avond competitiegenoot Excelsior zag afdalen, won thuis met 2-0 van Cambuur en dat was na het 1-1 gelijkspel van vorige week voldoende voor een plek in de eindstrijd. Charlison Benschop was de grote man met twee doelpunten. In de finale wacht voor De Graafschap een dubbele confrontatie met Sparta Rotterdam, dat over twee duel TOP Oss uitschakelde.

Verbeek bevestigt: twee jaar Down Under bij Adelaide United

Gertjan Verbeek vervolgt zijn trainersloopbaan in Australië. Hij tekent voor twee seizoenen bij Adelaide United. Dat heeft Verbeek bevestigd aan FOX Sports. "We kunnen onze koffers pakken", onthulde de 56-jarige oud-trainer van onder meer FC Twente, AZ, Feyenoord, Heracles Almelo en sc Heerenveen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen