Sparta in finale play-offs na eenvoudige zege op TOP Oss

Sparta in finale play-offs na eenvoudige zege op TOP Oss

22 mei 2019 – Door opnieuw te winnen van TOP Oss heeft Sparta Rotterdam zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Waar het zondag in Oss 0-2 werd voor de club uit Spangen, werd het vanavond in het Kasteel 3-0. Op de zege was niks af te dingen, Sparta was de betere ploeg en nam via Ragnar Ache vlak voor tijd pas echt afstand. In de finale treft Sparta de eredivisionist De Graafschap, dat over twee wedstrijden de baas was over SC Cambuur.De 0-2 overwinning van Sparta afgelopen zondag zorgde ervoor dat er weinig spanning meer zat op deze wedstrijd. Oss moest twee keer scoren om een verlenging af te dwingen en miste bovendien clubtopscorer Huseyin Dogan wegens een hamstringblessure. De aanvaller stond nog wel in het goed gevulde uitvak om zijn medespelers aan te moedigen, maar kon zelf geen sportieve bijdrage leveren.

Samen met de meegereisde supporters uit Oss moest Dogan toezien hoe de wedstrijd zich ontwikkelde in Spartaans voordeel. De ploeg van Henk Fraser was de baas op het veld en verreweg het gevaarlijkst. Na een kwartier leidde het overwicht tot een goal: Bart Vriends kopte raak na een kort genomen hoekschop. Sparta kreeg in de hele eerste helft nog meer kansen, Oss had het aan doelman Ronald Koeman jr. te danken dat het bij rust slechts 1-0 stond.

Zelf had Oss een paar kansjes gehad, waar vooral Dogans vervanger Delano Ladan bij betrokken was. De spits kopte over uit een mooie lange bal van Lion Kaak en vergat tot twee keer toe een scherpe voorzet van Hennos Asmelash tegen de touwen te glijden. Mocht Ladan een van deze kansen benut hebben, dan was het wellicht nog een spannende wedstrijd geworden. Nu kon Sparta op zijn lauweren rusten, wetende dat er nog 45 minuten te spelen waren richting de finale van de play-offs.

Sparta had helemaal rustig aan kunnen gaan doen als Abdou Harraoui een paar minuten na de hervatting de definitieve genadeklap had uitgedeeld. De dribbelaar maakte in Oss nog beide treffers, maar verzuimde in Rotterdam te scoren. Op aangeven van Mohamed Rayhi werd hij voor Koeman gezet en had hij de hoek voor het uitzoeken. Net als in Oss probeerde Harraoui het met een lobje. Ditmaal ging zijn poging naast.

Met het oog op de play-offsfinale nam Sparta wat gas terug. Daardoor kwam Oss wat meer aan voetballen toe. De nummer zes van de Eerste Divisie kon Sparta echter nauwelijks aan het wankelen brengen. Sparta bleef simpel overeind en liep aan het einde alsnog uit. Invaller Ache verzorgde beide treffers. Eerst tikte hij raak na een breedtepass van mede-invaller Halil Dervisoglu en amper een minuut later knalde hij via de onderkant van de lat schitterend raak: 3-0. Met vertrouwen gaat Sparta dus het tweeluik met De Graafschap tegemoet. Als Sparta de Superboeren over twee duels weet te verslaan, keert het na een jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie.

Opstellingen en beoordelingen*:

Sparta: Tim Coremans 6.5, Dirk Abels 6.5, Dries Wuytens 6.5, Bart Vriends 7, Lassana Faye 6.5, Adil Auassar 6, Laros Duarte 5.5 (66. Fankaty Dabo 5.5), Deroy Duarte 6, Abdou Harraoui 5.5, Lars Veldwijk 5.5 (76. Halil Dervisoglu -), Mohamed Rayhi 7.5 (66. Ragnar Ache 5.5).

TOP Oss: Ronald Koeman 7, Hennos Asmelash 6.5, Lorenzo Piqué 5, Norichio Nieveld 5, Rick Stuy van den Herik 5.5, Olivier Rommens 5 (52. Dennis Janssen 5), Lion Kaak 6.5 (52. Koen van der Biezen 5), Bryan Smeets 6, Philippe Rommens 5, Ragnar Oratmangoen 5, Delano Ladan 4.5.

Man of the match: Ragnar Ache

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 december 2019

  2. zondag 15 december 2019