Roda JC moet serieus gaan vrezen voor aanvraag faillissement

22 mei 2019, 21:01

Roda JC kijkt een faillissement in de ogen. Wanneer Roda vóór dinsdag geen akkoord bereikt met een investeerder, vragen de Limburgers het faillissement aan. Dan volgt voor de club een race tegen de klok van hoogstwaarschijnlijk twee weken om een definitieve ondergang te voorkomen. Huub Mulllender, adviseur van Roda-eigenaar Frits Schrouff heeft dit bevestigd aan De Limburger.

Voor 15 juni moet Roda een sluitende begroting inleveren bij de KNVB. Schrouff pompte de laatste jaren miljoenen in de noodlijdende club, maar wil dit niet langer doen. Als iemand anders niet bereid wordt gevonden, volgt de faillissementsaanvraag. Volgens Mullenders wordt het bankroet waarschijnlijk op dinsdag 11 juni uitgesproken. Dat zorgt ervoor dat Roda nog twee weken heeft om aan dat doemscenario te ontlopen.

Schrouff praat met drie partijen die geïnteresseerd zijn in de overname van Roda. Onduidelijk is om wie het gaat. De Limburger weet zeker dat Mikhail Ponomarev is afgehaakt. Hij bezit ook het Duitse Uerdingen en mag daarom volgens de Nederlandse regels Roda niet overnemen. "Er is nog van alles gaande. Het kan goed zijn dat het in schoonheid sterft, maar de zaak kan ook nog in een stroomversnelling komen", aldus Mullenders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen