Go Ahead Eagles bereikt op de valreep finale van play-offs

Go Ahead Eagles bereikt op de valreep finale van play-offs

22 mei 2019 – Go Ahead Eagles staat in de finale van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De Deventenaren wonnen woensdagavond door een laat doelpunt met 0-1 bij FC Den Bosch. Na de 2-2 in De Adelaarshorst leverde dat een finaleticket tegen RKC Waalwijk op.Stadion De Vliert was voor het eerst sinds 2012 volledig uitverkocht, dat kon ook niet anders want er stond een finale plek voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie op het spel. De heenwedstrijd was een en al spektakel en eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Dat gaf Den Bosch de beste uitgangpositie..

Waar het afgelopen weekend volop spektakel was tussen deze ploegen, viel de eerste helft in Den Bosch enorm tegen. Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd en wisselden elkaar af in slordig balverlies. De thuisploeg loste in de gehele eerste helft geen schot op goal, dit zou misschien te maken kunnen hebben met de afwezigheid van publiekslieveling Stefano Beltrame. De Italiaan viel in de heenwedstrijd uit met een blessure en was niet fit genoeg om te kunnen spelen.

Ook Go Ahead wist weinig te creëren in de eerste helft, het duurde tot de dertigste minuut voordat zij de eerste kans kregen. Dit had ook gelijk een wereldgoal kunnen zijn; Paco van Moorsel legde de bal op schitterende wijze met zijn schouder klaar voor Richard van der Venne, die volleerde de bal op de paal. Hierdoor bleef het 0-0 in deze teleurstellende eerste helft.

De tweede helft begon in elk geval een stuk leuker. Paco van Moorsel kreeg na tien minuten een niet te missen kans, maar hij miste de bal volledig. Niet veel later had Jort van der Sande de openingstreffer moeten maken voor gastheren. Een perfecte voorzet vanaf links werd door de spits van Den Bosch op de handen van doelman Hobie Verhulst gekopt.

De wedstrijd ging hierna steeds meer op en neer. Go Ahead moest een doelpunt maken en bracht Thomas Verheydt. De spits, die afgelopen zondag nog in de basis startte, moest voor oorlog zorgen. Kansen vielen echter aan de andere kant, een wippertje van Sven Blummel ging net voorlangs en Danny Holla pegelde de bal van dichtbij naast.

Den Bosch kreeg dus de beste kansen in de tweede helft, maar wist niet te scoren. In de slotfase speelde Go Ahead alles of niets en bracht het een extra aanvaller met Maarten Pouwels, waarna ook verdediger Julius Bliek in de spits ging spelen. In de voorlaatste minuut kreeg Go Ahead en corner en stond Jeroen Veldmate op de goede plek en schoot hij de 0-1 binnen. Hierna probeerde de thuisploeg nog wat af te dwingen en ging ook de keeper nog mee naar voren, maar het mocht niet zo zijn voor Den Bosch en is het seizoen voorbij. Voor Kowet wacht het tweeluik met RKC Waalwijk, dat vanavond Excelsior naar de Eerste Divisie stuurde.

Opstellingen en beoordelingen*:
FC Den Bosch: Wouter van der Steen 6; Kevin Felida 6, Sam Kersten 6, Stefan Velkov 6, Leo Väisänen 5 (46. Nicolas Romat 6), Amine Khammas 6; Luuk Brouwers 5, Dany Verbeek 6 (83. Julian Marchioni -), Danny Holla 5; Sven Blummel 5 (73. Vincent Vermeij -), Jort van der Sande 5,5

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst 6; Julian Lelieveld 5,5, Gino Bosz 6 (90. Julius Bliek -), Jeroen Veldmate 6,5, Roland Baas 4,5; Jeff Stans 5, Istvan Bakx 5 (60. Thomas Verheydt 6), Richard van der Venne 6; Jaroslav Navratil 6, Paco van Moorsel 5,5, Pieter Langedijk 4,5 (77. Maarten Pouwels -)

Man of the match: Jeroen Veldmate

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 juni 2019

  2. maandag 24 juni 2019