Langstzittende coach van Nederland treedt terug bij MVV

Langstzittende coach van Nederland treedt terug bij MVV

22 mei 2019 – De langstzittende coach van Nederland treedt terug. Ron Elsen (53) stopt als hoofdtrainer van MVV en gaat bij die club zeer waarschijnlijk aan de slag als technisch directeur. Fuat Usta (46) volgt Elsen vanaf komend seizoen op bij de Maastrichtenaren. Elsen, al dertig jaar in dienst bij MVV, zit in de afrondende fase van de onderhandelingen over zijn nieuwe taak. Ruim vijf jaar stond het clubicoon voor de A-selectie van MVV, al die tijd ontbrak het aan een technisch directeur. De Limburgers willen hiermee een nieuwe stap maken om zich te versterken op technisch gebied. MVV heeft de ambitie om te investeren in scouting, netwerk en de jeugdopleiding.

De Sterrendragers vonden in Usta de opvolger van Elsen als trainer. De oud-speler van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur en Besiktas haalde vorig jaar zijn hoogste trainersdiploma en liep toen als assistent stage in De Geusselt.

Usta werkte in het verleden samen met Guus Hiddink bij de nationale ploeg van Turkije en het Russische Anzhi, waar hij tevens hoofd jeugdopleiding was. Ook werkte Usta als assistent-trainer bij Fortuan Sittard. Hij tekent voor één seizoen, met de optie voor een extra jaar.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019