Ajax Vrouwen neemt international Pelova over van ADO Den Haag

Ajax Vrouwen neemt international Pelova over van ADO Den Haag

22 mei 2019 – Ajax Vrouwen heeft zich versterkt met Victoria Pelova. De negentienjarige international komt over van ADO Den Haag. Pelova, die voor drie seizoenen tekende, behoort tot de grootste talenten van Nederland. Momenteel bereidt de middenvelder zich met de Oranjevrouwen voor op het aanstaande WK in Frankrijk."Ik ben heel blij dat ze nu heeft gekozen voor een overstap naar Amsterdam en weet zeker dat ze straks met de ervaring van het WK op zak een goede toevoeging voor de Ajax Vrouwen kan zijn", zegt Ajax' manager vrouwenvoetbal Daphne Koster op het clubkanaal van de Amsterdammers.

Pelova speelde sinds 2016 voor ADO, maar vond de Delftse het nu tijd voor een volgende stap. "Ik heb voor de club gekozen omdat ik al sinds jongs af aan fan ben van Ajax en omdat ik graag een stap hogerop wilde. Ik hoop dat we volgend seizoen kampioen worden, maar eerst ligt de focus nog op het WK komende zomer. Daarna gaat het vizier vol op Ajax."

Begin 2018 debuteerde Pelova in een oefenwedstrijd tegen Spanje voor Oranje. De kersverse Ajacied ontbrak in de laatste twee oefeninterlands vanwege een blessure, desondanks maakt ze deel uit van de 23-koppige WK-selectie.

Lees ook: Groenen speelt vanaf volgend jaar bij Manchester United

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 juni 2020

  2. woensdag 3 juni 2020