Namli bedankt PEC Zwolle: "Ik heb er een hele fijne tijd gehad"

Namli bedankt PEC Zwolle: "Ik heb er een hele fijne tijd gehad"

22 mei 2019 – De transfer van Younes Namli is inmiddels ook door PEC Zwolle bevestigd, waardoor de middenvelder vanaf volgend jaar definitief onder contract staat bij FK Krasnodar. "Ik wil iedereen bij PEC Zwolle, met de supporters voorop, bedanken en veel succes toewensen volgend seizoen", reageert de hoofdrolspeler op zijn overgang. Hij tekent bij zijn nieuwe club voor vier seizoenen."Allereerst ben ik PEC Zwolle dankbaar voor de afgelopen twee seizoenen. Ik heb er een hele fijne tijd gehad. Het plezier in het voetballen heb ik in Zwolle teruggevonden. De band met de aanhang heb ik altijd als zeer prettig ervaren. Nu is het echter tijd om Zwolle vaarwel te zeggen en een nieuwe stap in mijn carrière te maken, waar ik enorm naar uitkijk", zo verzekert hij.

De 24-jarige middenvelder was het afgelopen seizoen de grote roerganger bij PEC Zwolle. Hij scoorde vier keer en gaf zeven assists, waarmee hij zich ook in de kijker van de Nederlandse topclubs speelde. In Heerenveen zullen ze niet hard lachen om deze transfer: zij lieten de voetballer destijds nog transfervrij gaan naar Zwolle.

Doorontwikkeld
Volgens technisch directeur Gerard Nijkamp heeft Namli deze overgang zelf verdiend. "Vanaf het moment dat Younes hier twee jaar geleden transfervrij binnenkwam, heeft hij zich positief laten gelden. Als Younes aan de bal was op de helft van de tegenstander, wist je dat er iets stond te gebeuren. Hij heeft zich in Zwolle razendsnel doorontwikkeld en heeft daarmee nu deze transfer verdiend. Namens PEC Zwolle bedank ik Younes voor dat wat hij in het Zwolle-shirt heeft laten zien en wens ik hem veel succes toe bij FK Krasnodar."

PEC Zwolle - dat de Deen dus transfervrij binnenhengelde - krijgt met de overgang vermoedelijke enkele miljoenen euro's, al wordt er door beide clubs geen transfersom genoemd.

Lees ook: Officieel: Krasnodar kondigt de komst van Namli aan

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019