Dortmund neemt Hazard over van Mönchengladbach

Dortmund neemt Hazard over van Mönchengladbach

22 mei 2019 – De transfer die je wist dat zou komen is eindelijk daar: Thorgan Hazard vertrekt definitief naar Borussia Dortmund. De Belg - van wie al weken bekend was dat hij zeer vermoedelijk naar BVB zou vertrekken - tekent een contract tot en met 2024. Wat er aan Borussia Mönchengladbach betaald wordt, is niet bekend gemaakt door beide clubs."Ik ben Borussia Mönchengladbach dankbaar voor vijf geweldige jaren en heel veel mooie herinneringen. Dit was de perfecte tijd om de volgende stap in mijn carrière te zetten", zegt hij op de clubsite. "Ik ben trots te mogen spelen voor Borussia Dortmund, een topclub met ongelooflijke fans." Eerder liet het broertje van Eden Hazard al via Instagram al weten te vertrekken.

"We zijn verheugd dat Thorgan heeft besloten om naar Dortmund te gaan. Hij is een doorgewinterde Bundesliga-speler en ook een international van België", aldus Michael Zorc op de clubsite. In totaal speelde hij 21 interlands. Naar verluidt is er zo'n veertig miljoen euro betaald voor het eenjarige contract dat hij nog had bij Mönchengladbach. Andere bronnen beweren echter dat het bedrag met 25 miljoen euro een stuk lager ligt.

Eerder werd ook al Nico Schulz overgenomen van 1899 Hoffenheim door Dortmund, door de ploeg die afgelopen seizoen nét als tweede eindigde achter Bayern München in de Bundesliga.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 juni 2019

  2. maandag 24 juni 2019