Spoorboekje: Leeuwinnen, Mahi over Groningen en WK O20 start

Spoorboekje: Leeuwinnen, Mahi over Groningen en WK O20 start

23 mei 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 23 mei.
Nieuws

Oranje Leeuwinnen sluiten aan
De Oranje Leeuwinnen zetten de voorbereiding op het WK in Frankrijk weer voort en doen dat weer met een aantal nieuwe internationals. Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona) en Sherida Spitse (Vålerenga) komen de groep vergezellen, waardoor alleen Lieke Martens (FC Barcelona) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon) nog ontbreken bij de selectie. 

Specials

Mahi over periode in Groningen
Voor Mimoun Mahi kwam er dinsdagavond een te vroeg afscheid aan zijn vierjarige periode bij FC Groningen. De aanvaller vloog met de club die hij na dit jaar verlaat uit de play-offs om Europees voetbal en dat betekendee het einde van zijn tijdperk in het hoge noorden. Eentje met hoogte- en dieptepunten, maar uiteindelijk vertrekt hij naar eigen zeggen met zijn borst vooruit bij FC Groningen.

Wedstrijden

VfB Stuttgart - 1. FC Union Berlin (20.30 uur)
Stuttgart bungelt aan de rand van de afgrond, maar kan in de twee beslissingswedstrijden tegen Union Berlin op het nippertje ontsnappen aan degradatie uit de Bundesliga. Als nummer zestien werden Die Schwaben veroordeeld tot dit tweeluik, terwijl Union Berlin als nummer drie van de 2. Bundesliga een extra kans op promotie krijgt.

Polen O20 - Colombia O20 (20.30 uur)
Karol Niemczycki verdedigt de kleuren van Polen op het WK onder 20 jaar en dat is goed nieuws voor NAC Breda. Het gastland speelt donderdag tegen Colombia en hoewel de goalie niet in de basis wordt verwacht, is zijn oproep positief. Mocht hij in actie komen en hij doet het goed, kan hij door het vertrek van Benjamin van Leer en Theo Zwarthoed stijgen in de hiërarchie bij NAC Breda of een interessant transfertarget worden. 

Voetbal op tv

20.30 uur: VfB Stuttgart - Union Berlin, FOX Sports 4 - live verslag van play-offs Duitsland

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 juni 2019

  2. maandag 24 juni 2019