Van der Werff: "Mooie tijd om stap naar het buitenland te maken"

Van der Werff: "Mooie tijd om stap naar het buitenland te maken"

22 mei 2019 – Het contract bij Maikel van der Werff bij Vitesse wordt niet verlengd en dus moet de captain op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hoewel hij zelf nog niet weet wat de toekomst hem gaat brengen, zou de stap naar het buitenland op een ideaal moment komen. "Het is een mooie tijd om de stap naar het buitenland te maken."Dat vertelt hij tegenover FCUpdate.nl. "Er spelen zeker dingen, maar ik heb nog niks besloten. Ik wil rustig de tijd nemen om dat goed uit te zoeken. Maar er spelen dingen in het binnen- en buitenland, ja", knikt hij. Of dat laatste hem wat lijkt, daarover bestaat geen onduidelijkheid.

"Een avontuur in het buitenland trekt me zeker. Ik ben net dertig geworden, dan is het een mooie tijd om naar het buitenland te gaan en daar te kijken." Hoe snel er witte rook komt over zijn nabije toekomst, durft hij niet te zeggen. "Het kan soms heel snel gaan in de voetballerij."

Goed afsluiten
Eerder speelde hij alleen in Nederland: hij diende FC Volendam, PEC Zwolle en Vitesse. Daar komt er na vier seizoenen een einde aan zijn dienstverband. Maar eerst speelt de verdediger nog twee duels met Vitesse in de strijd om Europees voetbal. "Ik wil de play-offs winnen en goed afsluiten bij Vitesse. Wat dat betreft zijn we goed op weg."

Want dinsdagavond werd met 3-1 gewonnen van FC Groningen. Hoewel het in de slotfase nog even spannend werd, maakte de verdediger zich geen enkele zorgen. "We voetbalden zo makkelijk en kwamen eigenlijk niet in de problemen. Ik had geen moment verwacht dat we dit nog uit handen zouden geven", zei hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019