Overname Roda JC zeer onzeker, fans starten crowdfundingsactie

22 mei 2019, 09:37

Roda JC leek op weg naar een deal met een Russische investeerder, maar toch is het nog maar de vraag of Mikhail Ponomarev ook daadwerkelijk instapt. Daardoor neemt de onrust toe bij de club, omdat de begroting sluitend gekregen moet worden binnen enkele weken. De fans zijn daarom een actie begonnen, terwijl Aleksei Korotaev, die twintig procent van de aandelen bezit, financieel niet over de brug kan komen.

Dat schrijft De Limburger. Ponomarev heeft de Duitse club KFC Uerdingen in handen, maar een overname van de aandelen van Roda JC is mogelijk van de baan: er schijnt een kink in de kabel te zijn gekomen. Roda JC moet op 15 juni een kloppende begroting indienen, waarbij een gat van negen ton (!) overbrugd moet worden. Korotaev mag nog altijd niet bij zijn geld en mag ook Dubai niet verlaten.

Eigenaar Frits Schrouff gaat ditmaal de beurs niet meer trekken, iets dat hij eerder al wel vaak deed. Via wijzijnrodajc.nl zijn de fans inmiddels een crowdfundingsactie gestart, omdat 'Wij, supporters van deze club met 44 jaar Eredivisie-historie, 2 KNVB-bekers en 13 Europese avonturen laten Roda niet kapot gaan door falend technisch beleid', schrijven ze. Vooralsnog is er echter slechts een kleine tweeduizend euro opgehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen