Kuwas skipt Gold Cup met Curaçao: "Die heb ik afgezegd"

21 mei 2019, 22:57

Brandley Kuwas heeft zijn laatste duel op de Nederlandse velden gespeeld. De buitenspeler verloor dinsdag met Heracles Almelo bij FC Utrecht en is daardoor uitgespeeld in de Eredivisie. Hij stapt in de zomer over naar Al-Nasr in Dubai.

De buitenspeler hoopte uiteraard met Heracles de finale van de play-offs te halen, maar strandde tegen Utrecht. "Dit was hem dan in Nederland", zegt Kuwas tegen FOX Sports. "Drie mooie seizoenen waarin ik geprobeerd heb mezelf beter te maken. Volgens mij is dat wel gelukt. Het was een mooie tijd waarin ik een volwassen voetballer ben geworden. Ik sluit af met een goed voel."

In juli moet Kuwas zich melden bij zijn nieuwe club. Daardoor geeft hij besloten om niet met Curaçao op de Gold Cup te gaan spelen. Dat toernooi begint op 15 juni. "Die heb ik afgezegd", vertelt Kuwas. "Anders worden het voor mij veel te veel wedstrijden achter elkaar. In Dubai is geen winterstop dus dat zal anders veel te zwaar zijn. De bondscoach begreep het wel. Ik vond het heel jammer, want ik heb er naar toegeleefd. Het is echt balen, maar je moet volwassen zijn om zo'n keuze te maken. Ik heb alle scenario's bekeken, maar het is nu eenmaal zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen