Koeman snapt Barça-interesse in De Ligt: "Geweldige toekomst"

21 mei 2019, 17:42

Ook voor Ronald Koeman wordt de aanstaande transferperiode een interessante. De bondscoach van het Nederlands elftal volgt met argusogen waar de spelers van Oranje naartoe gaan en weet dat meerdere spelers van zijn ploeg in verband worden gebracht met een transfer. De coach begrijpt dat Matthijs de Ligt in de belangstelling staat van FC Barcelona.

Onder Koeman is de negentienjarige Ajacied uitgegroeid tot een basisspeler in Oranje. "Hij heeft een geweldige toekomst voor zich", zegt de coach tegen Marca. "Hij kan terugkijken op een geweldig seizoen als negentienjarige speler. Het was een lang seizoen, aangezien de Champions League-campagne al in juli begon. Matthijs heeft de halve finale van de Champions League gespeeld en is een basisspeler bij Oranje. Zijn karakter, zelfvertrouwen en fysiek zijn spectaculair."

De kans bestaat dat De Ligt net als Frenkie de Jong naar Barcelona vertrekt. Een andere Nederlander, Jasper Cillessen, staat daarentegen op het punt om Camp Nou te verlaten. De doelman staat in de belangstelling van Benfica. Koeman snapt dat Cillessen vlieguren wil maken. "Iedere speler wil spelen", zegt de bondscoach. "Cillessen is te goed om op de bank te zitten. Jasper heeft jarenlang geduld gehad, maar Marc-André Ter Stegen maakt het moeilijk voor hem. Ik snap heel goed dat hij aan zijn eigen toekomst denkt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen