Club Brugge en Leko na dit seizoen na twee jaar uit elkaar

Club Brugge en Leko na dit seizoen na twee jaar uit elkaar

21 mei 2019 – Club Brugge neemt afscheid van trainer Ivan Leko. Het contract van de oefenmeester, die vorig seizoen kampioen werd met de ploeg van Ruud Vormer, wordt niet verlengd. "We kunnen terugblikken op een succesvolle twee seizoenen waarin we kampioen werden en de tweede plaats pakten", zei voorzitter Bart Verhaeghe."Toen we twee jaar geleden de keuze maakten voor Ivan Leko als opvolger van Michel Preud'homme waren vele voetballiefhebbers verrast. Maar zowel Vincent als ikzelf waren overtuigd van zijn capaciteiten en hij heeft ons niet teleurgesteld", zei de voorzitter. "Het vijfde jaar op rij dat we in de top-twee eindigen trouwens, een bewijs van stabiliteit. We wensen Ivan het allerbeste in zijn verdere carrière."

Zelf kijkt de coach ook positief terug op zijn periode bij Club Brugge, die wel werd ontsierd door het omkoopschandaal waarbij hij nog werd opgepakt en een tijdje in de cel zat. "Ik ben de Club en in het bijzonder Vincent en Bart eeuwig dankbaar voor de kans die ik kreeg. Als jonge, relatief onervaren coach bij Club Brugge aan de slag mogen is een voorrecht. Het gevoel dat bij mij overheerst is trots", liet hij weten.

Ook zijn directe medewerkers T2 Rudi Cossey, T3 Edward Still, keeperstrainer Tomislav Rogic en video-analist Nicolas Still vertrekken bij Club Brugge. Philippe Clement wordt genoemd als de mogelijke opvolger van Leko.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019