Vitesse trekt haar beloftenteam terug uit de voetbalpiramide

21 mei 2019, 15:21

Jong Vitesse speelt volgend seizoen niet langer in de Tweede Divisie. Het beloftenteam uit Arnhem wordt door de club uit de voetbalpiramide gehaald en gaat na drie seizoenen weer deel uitmaken van de landelijke reserve-competitie. Door de veranderde regels in de voetbalpiramide is deelname niet langer interessant voor Vitesse.

"We zijn drie seizoenen geleden zeer enthousiast ingestapt in de voetbalpiramide, maar in de loop der jaren zijn de dispensatieregels en regels omtrent promotie en degradatie veranderd. Daardoor is het minder aantrekkelijk geworden om deel te nemen aan de voetbalpiramide en wordt het steeds lastiger om spelers van het eerste elftal speeltijd te bieden bij Jong Vitesse", legt technisch directeur Mo Allach uit op de clubsite.

"Ook speelt het financiële aspect mee", vervolgt hij. "We zitten in een fase waarin we als club financieel beter in balans moeten komen. Het hebben van een beloftenteam in de voetbalpiramide brengt aanzienlijk meer kosten met zich mee. Komend seizoen gaan we ons voorbereiden op de eventuele totstandkoming van een O21-competitie en gaan we met Jong Vitesse voor een optimale participatie in de landelijke reservecompetitie."

Op dit moment staat de ploeg op de negende plaats in de Tweede Divisie, de competitie waar het het eerste seizoen nog uit degradeerde. Vorig jaar werd er in de Derde Divisie echter wel direct weer promotie afgedwongen door de ploeg van Joseph Oosting.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen