Martínez blij met transfer: "Ajax is trending in Argentinië"

Martínez blij met transfer: "Ajax is trending in Argentinië"

20 mei 2019 – De 21-jarige Lisandro Martínez voelt zich vereerd met zijn overstap naar Ajax. De jonge verdediger tekende maandag een verbintenis voor drie seizoenen bij de kampioen van de Eredivisie en stelt dat hij een zeer bewuste keuze heeft gemaakt.

De linksback, die één interland heeft gespeeld, kan niet wachten om zijn opwachting te maken in Amsterdam. "Geweldig dat Ajax interesse had, want als je het voetbal een beetje volgt, weet je dat Ajax de ideale club is om beter te worden", zegt hij via de clubkanalen. Hij komt bij Ajax landgenoot Nicolas Tagliafico tegen. "Hem ken ik van het Argentijnse voetbalelftal. Iedereen kent hem in Argentinië en hij sprak heel mooi over Ajax toen ik hem bij het Argentijnse elftal leerde kennen. Dat deed hij nog voordat Ajax interesse in mij had. Het was grappig dat die interesse snel daarna kwam. Hij vertelde dat de club een goede opleiding heeft zoals ik zelf al dacht."

Door het Champions League-succes heeft Ajax overal ter wereld naam gemaakt en dus ook in Argentinië. "Ajax is trending in Argentinië", zegt Martínez. "De club is heel bekend en iedereen heeft het gezien. Ik ben trots en blij dat ik nu hier ben."

gerelateerd