Buijs met vertrouwen naar Arnhem: "Hebben tikkie uitgedeeld"

Buijs met vertrouwen naar Arnhem: "Hebben tikkie uitgedeeld"

20 mei 2019 – FC Groningen kan dinsdag de finale van de play-offs bereiken, als het met succes de 2-1 thuisoverwinning over de streep kan trekken in Arnhem tegen Vitesse. Volgens Danny Buijs staat zijn ploeg mentaal zeker op voorsprong."We hebben wel een tikkie uitgedeeld", vertelt de oefenmeester tegen RTV Noord. Toch weigert hij uiteraard om het feest al te vieren. "Het gaat natuurlijk om twee wedstrijden. Je ziet dat een ploeg thuis ook vaak beter is dan uit. Maar bij Vitesse zullen ze ook gaan kijken waarom ze nou in de problemen kwamen."

Buijs gaat weinig wisselen en heeft een goed gevoel bij de elf die in eigen huis tegen Vitesse in de basis stonden. "De kans is vrij groot dat we met dezelfde opstelling starten, tenzij er vandaag nog bijzonderheden plaatsvinden", zegt de coach. "We willen morgen op zoek naar een resultaat en dat denken we niet alleen te halen met verdedigen. We willen ook gewoon één of meer goals maken en die wedstrijd winnen. Dan hebben we het in eigen hand."

Haalt Groningen de finale, dan wordt FC Utrecht of Heracles Almelo de tegenstander. Utrecht heeft de beste papieren, omdat het in Almelo met 0-2 won.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019