Martinez gearriveerd in Amsterdam: "Ajax is een voetbalschool"

Martinez gearriveerd in Amsterdam: "Ajax is een voetbalschool"

20 mei 2019 – Lisandro Martinez is gearriveerd in Amsterdam om zijn transfer naar Ajax af te ronden. "Ik heb voor Ajax gekozen omdat het een voetbalschool is, maar ook omdat dit een plek is waar ik mij maximaal kan ontwikkelen", zei de Argentijnse linksback op Schiphol tegen De Telegraaf.

Martinez, die op termijn landgenoot Nicolas Tagaliafico moet opvolgen, denkt een toegevoegde waarde te kunnen zijn. "Mijn kwaliteit is dat ik altijd probeer om mijn teamgenoten beter te maken. Ik wil teamgenoot zijn, zowel in als buiten het veld. Ik heb er alles voor over om het spel te verbeteren", aldus de verdediger, die voor zeven miljoen euro overkomt van Defensa y Justicia.

De vleugelverdediger vervolgt: "Ik haal dreiging van de tegenstander uit het spel, zodat ik daarna mijn teamgenoot in stelling kan brengen en de aanvallers hun volle aandacht kunnen geven aan aanvallen. Ik doe mijn best om flair en agressiviteit in het spel te brengen, meer kan ik niet doen."

In zijn spel wordt Martinez vergeleken met oud-Ajacied Maxwell. "Ik durf mijzelf niet te vergelijken met zo'n goede speler als Maxwell. Ik beschouw het maar als een groot compliment en ik hoop ooit net zo goed als hij te worden."

gerelateerd