FC Twente neemt Drommel mee naar de Eredivisie

FC Twente neemt Drommel mee naar de Eredivisie

20 mei 2019 – Joël Drommel blijft voor FC Twente behouden. De 22-jarige doelman heeft maandag zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2021, met een optie voor nog een seizoen. "FC Twente is een fantastische club en ik ben blij dat ik hier in De Grolsch Veste blijf spelen."Drommel beschikte in Enschede over een aflopend contract en kon zodoende zijn transfervrije status ook elders benutten. "We hebben een paar moeilijke seizoenen gehad bij de club en het was prachtig om afgelopen seizoen met de supporters kampioen te worden en zo terug te keren in de Eredivisie. Ik wil weer met FC Twente in de Eredivisie spelen en me hier verder ontwikkelen. Hoe gek het ook klinkt: misschien is een seizoen Keuken Kampioen Divisie ook wel goed voor me geweest. Een stapje terug, om er twee vooruit te kunnen doen. Ik ben als keeper natuurlijk nog volop in ontwikkeling", zegt hij via de officiële clubkanalen.

Volgens technisch directeur Ted van Leeuwen heeft Drommel een zeer sterk seizoen achter de rug. "Zijn bijdrage aan de titel is enorm geweest. Met zijn contractverlenging geeft Joël een belangrijk signaal af. Ondanks zijn transfervrije status heeft hij voor een verlenging bij FC Twente gekozen. Dat betekent dat hij een sportieve keuze maakt, geen financiële", vertelt hij. "Joël maakt met die keuze duidelijk dat hij kiest voor FC Twente, de trainers en de nieuwe aanpak. De technische staf is geweldig blij met zijn beslissing en die stemming is er ook bij de spelers."

Drommel staat sinds 2014 onder contract in Enschede en heeft de afgelopen seizoenen zowel in de Eredivisie als Eerste Divisie ervaring opgedaan. Op het hoogste niveau speelde hij in totaal al dertig wedstrijden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 juni 2019

  2. maandag 24 juni 2019