Seedorf geniet van ontwikkeling Ajax en Nederlands elftal

Seedorf geniet van ontwikkeling Ajax en Nederlands elftal

20 mei 2019 – Clarence Seedorf is enorm te spreken over de prestaties van Ajax in de Champions League. De huidige bondscoach van Kameroen is opgevallen dat de Amsterdammers - als het moet - van hun filosofie durven af te stappen en ziet daarin zelfs nog ruimte voor verbetering. Ook over het Nederlands elftal is de oud-middenvelder lovend.In een groot interview op de website van de FIFA doet Seedorf zijn zegje over het bijzondere Champions League-avontuur van Ajax. "Het is goed voor het voetbal dat andere clubs en nieuwe spelers aan de deur kloppen. Ajax heeft een goede mix van jonge en ervaren spelers. Door deze combinatie kunnen de jonge spelers bloeien. We hebben een Ajax gezien dat de Amsterdamse smaak liet zien en daar ben ik dol op", zegt hij.

Seedorf zegt dat het in Nederland vaak gaat over de manier van spelen in plaats van het resultaat. "Dat is iets dat ik altijd heb bekritiseerd. Wat ik zo leuk vind aan het huidige Ajax is dat ze, wanneer ze in moeilijkheden verkeren, niet proberen goed voetbal te blijven spelen. De bal kan dan het stadion uit getrapt worden. Iedereen wil aantrekkelijk voetbal spelen, maar Italië heeft vier wereldbekers en Nederland geen geen enkele. Uiteraard moeten moet je je identiteit niet veranderen, maar je tegenstander zal je niet altijd laten spelen zoals je wilt. Wat doe je dan? Dat is waar potentiële groei ligt voor de Nederlanders."

Zijn collega Ronald Koeman levert volgens Seedorf fantastisch werk bij Oranje. "Alles lijkt samen te komen en ik hoop dat dit een blijvende beweging is voor Ajax en het Nederlands elftal. Ik ben benieuwd wat de komende jaren in petto heeft."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019