Tegen degradatie strijdend VfB Stuttgart legt nieuwe trainer vast

20 mei 2019, 12:41

Tim Walter (43) wordt de nieuwe trainer van VfB Stuttgart. Hij komt over van Holstein Kiel. Komende week wordt duidelijk of dat in de Bundesliga gebeurt of een niveau lager. Stuttgart speelt vrijdag en maandag over twee duels een beslissingwedstrijd tegen FC Union Berlin. Walter neemt het stokje over van interim-trainer Nico Willig, die vorige maand de ontslagen Maruk Weinzierl opvolgde.

Walter gaat aan de slag bij een onrustige club, die dit seizoen maar liefst twee trainers ontsloeg. Die Schwaben zitten al het hele jaar in de problemen. Stuttgart ontsnapte weliswaar aan directe degradatie, maar ontliep het niet aan een tweeluik met Union Berlin. Hoewel de toekomst van Stuttgart ongewis is, weerhield het Walter niet te tekenen in Zuid-Duitsland.

"In de gesprekken bleek dat we zeer vergelijkbare ideeën en opvattingen hadden. Samen willen we voor een positieve ontwikkeling zorgen. Ik kijk uit naar deze taak. VfB heeft een enorme aantrekkingskracht en een indrukwekkende geschiedenis", zegt Walter op de website van zijn nieuwe club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen