SC Cambuur en Mbende niet akkoord met schikkingsvoorstel

20 mei 2019, 11:28

SC Cambuur gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB om Emmanuel Mbende voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, te schorsen. De centrale verdediger kreeg zondag tegen De Graafschap (1-1) een rode kaart. De zaak zal maandagavond voorkomen bij de tuchtcommissie.

Mbende werd tijdens het play-offduel met De Graafschap van het veld gestuurd voor het natrappen van Fabian Serrarens. De 23-jarige verdediger zou volgens scheidsrechter Jeroen Manschot bewust de aanvaller van De Graafschap in zijn knieholte hebben geraakt. De dienstdoende arbiter werd in zijn beslissing gesteund door de VAR.

Na de wedstrijd liet Mbende tegen de Leeuwarder Courant weten dat van opzet geen sprake was. "Er kwam een lange bal, er werd een overtreding op mij gemaakt en daardoor viel ik op mijn rug", zei hij. "Het is heel normaal dat je benen dan de lucht ingaan en weer neerkomen. Dan raak je de tegenstander, maar gelukkig staan er genoeg camera's langs het veld die konden laten zien wat er gebeurde."

Als de rode kaart wordt geseponeerd, dan kan Mbende woensdag weer in actie komen voor SC Cambuur. De Leeuwarders spelen dan op De Vijverberg het returnduel in de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen