Moniz schaamt zich na verliespartij: "Het was onherkenbaar"

20 mei 2019, 10:37

Excelsior heeft zich zondagmiddag in de nesten gewerkt door op bezoek bij RKC Waalwijk met 2-1 te verliezen. De Rotterdammers zullen woensdag op Woudestein de schade uit de heenwedstrijd moeten repareren om degradatie uit de Eredivisie te voorkomen. Ricardo Moniz is streng voor zijn ploeg na de play-offnederlaag in het Mandemakers Stadion.

De 54-jarige trainer vindt dat Excelsior zich het kaas van het brood heeft laten eten door RKC. "Ik vind het verschrikkelijk voor de fans. Excuses daarvoor. Dit kan natuurlijk niet dat je als Excelsior hier verliest", zegt Moniz tegen RTV Rijnmond. "Ik schaam me ook voor het verlies, de trainer is altijd verantwoordelijk. Het gezicht dat we hebben getoond tegen AZ en Heracles, het onoverwinnelijke, was nu totaal weg."

Volgens Moniz ontbeerde het Excelsior aan felheid, agressiviteit en scorend vermogen. "Het was onherkenbaar", stelt de coach, die de favorietenrol niet lastig vond. "Dat is toch lekker? Als je favoriet bent. Maar je moet het wel willen. Je kan wel achter een boom gaan staan, maar daar schieten we niks mee op."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen