Spoorboekje: uitspraak over Mbendé en halve finales play-offs

Spoorboekje: uitspraak over Mbendé en halve finales play-offs

21 mei 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 21 mei.
Nieuws

Uitspraak over Emmanuel Mbende
Cambuur-verdediger Emmanuel Mbende kreeg tegen De Graafschap (1-1) een directe rode kaart voor een schop aan Fabian Serrarens. De KNVB wilde hem voor twee duels schorsen, maar Cambuur ging in hoger beroep tegen die straf, aangezien het vindt dat er van opzet geen sprake is. De tuchtcommissie doet vanmorgen uitspraak in de zaak.

Wedstrijden

FC Utrecht - Heracles Almelo (18.30 uur)
Het mag eigenlijk niet meer misgaan voor FC Utrecht, dat een ticket voor de finale van de play-offs voor het grijpen heeft. De Domstedelingen wonnen het heenduel met Heracles Almelo met 0-2, waardoor de returnwedstrijd voor eigen publiek een formaliteit moet zijn. Heracles heeft dit seizoen echter wel vaker verrast en het is niet uit te sluiten dat Frank Wormuth weer een keer iets uit de hoge hoed weet te toveren.

Vitesse - FC Groningen (20.45 uur)
Een stuk spannender lijkt het te worden in Arnhem, waar Vitesse en FC Groningen elkaar treffen. De Groningers hebben na de 2-1 zege voor eigen publiek de beste papieren om zich te plaatsen voor de eindstrijd, maar door het belangrijke uitdoelpunt dat Max Clark scoorde, ligt eigenlijk alles nog open. Groningen presteert na de winterstop boven verwachting. Kan de ploeg van trainer Danny Buijs het seizoen nog een verder vervolg geven?

Voetbal op tv

18.30 uur: FC Utrecht - Heracles Almelo, FOX Sports 1 - live verslag van het play-offduel
20.45 uur: Vitesse - FC Groningen, FOX Sports 1 - live verslag van het play-offduel

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 juni 2019

  2. maandag 24 juni 2019