Weghorst laat trip naar China schieten voor trainingsstage Oranje

Weghorst laat trip naar China schieten voor trainingsstage Oranje

20 mei 2019 – Wout Weghorst hoopt binnenkort zijn terugkeer te maken in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De 26-jarige spits van VfL Wolfsburg heeft een sterk debuutseizoen in de Bundesliga achter de rug en is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de finaleronde van de Nations League. "Ik voel me fit en ik ben goed in vorm."Zijn clubgenoten vertrekken maandag naar China, maar Weghorst laat de trip aan zich voorbijgaan.  "De club vertrekt morgen (vandaag, red.) naar China voor een trip, maar ik ga niet mee met het oog op de trainingsstage met de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Ik ga lekker trainen en hoop dat ik ook weer eens de definitieve selectie haal. De laatste keren is dat niet gelukt", vertelt Weghorst aan De Telegraaf.

Weghorst scoorde zaterdag drie keer tegen FC Augsburg (8-1) en heeft daardoor liefst zeventien doelpunten gemaakt in zijn eerste seizoen in de Duitse competitie. "Ik heb bewust voor VfL Wolfsburg en de Duitse competitie gekozen, omdat ik het gevoel had dat dat goed bij me paste. Dat is helemaal uitgekomen. Ik heb me snel kunnen aanpassen aan het hogere niveau", zegt de spits.

Door zijn vele goals wordt in de Duitse pers getwijfeld of Weghorst misschien toe is aan een nieuwe stap. "Het zou goed kunnen dat er weer interesse komt, maar daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht. Ik voel me goed hier. Ik word binnen de club heel erg gewaardeerd en kan me in de Bundesliga goed ontwikkelen. De club heeft me laten weten dat ze graag mijn contract willen openbreken en verbeteren. Daar spreekt veel waardering."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019