AZ gaat voor 'iemand met meer status' en zegt De Gunst af

20 mei 2019, 09:20

Gert Peter de Gunst leek op weg naar AZ, maar de assistent-trainer van PEC Zwolle maakt toch niet de overstap naar Alkmaar. De vijftigjarige De Gunst heeft van directeur Max Huiberts te horen gekregen dat AZ heeft besloten om te schakelen naar 'een grote naam'. "Ik zag dat niet aankomen, maar ook weer wel omdat het na de goede gesprekken best lang duurde voor ik uitsluitsel kreeg", zegt hij in De Stentor.

De Gunst geeft toe dat hij schrok van het belletje van Huiberts "Als je mij dinsdag had gebeld, had ik gezegd dat het 100 procent zou gaan gebeuren. Zo dacht ik er toen echt over", aldus de assistent-trainer. "Ik ben eerst door Arne Slot gevraagd hoe ik erin stond. Vorige week zaterdag is Max in Zwolle geweest en daar heb ik ook een goed gesprek mee gehad. Vervolgens ben ik begin vorige week naar Alkmaar gereden, waar nog een gesprek gepland stond met algemeen directeur Robert Eenhoorn erbij."

Volgens De Gunst was Huiberts 'heel open en eerlijk'. "Bij AZ moet iedereen er, net als bij spelers, 100 procent achterstaan. Ik heb te horen gekregen dat ze toch gaan voor iemand met meer status, om de jonge ploeg ook voor grote wedstrijden te kunnen stimuleren. Dan baal je natuurlijk ontzettend."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen