Ajax-aanwinst 'betere en slimmere versie van Tagliafico'

Ajax-aanwinst 'betere en slimmere versie van Tagliafico'

20 mei 2019 – Het is een kwestie van tijd voordat Ajax de zomerse komst van Lisandro Martínez (21) bekendmaakt. De Amsterdammers bereikten afgelopen week overeenstemming met Defensa y Justicia over de transfersom en zouden inmiddels ook rond zijn met de Argentijnse linksback. Lukt het Ajax om Martínez daadwerkelijk binnen te halen, dan slaan de Amsterdammers volgens Grads Fühler een grote slag.

De Zuid-Amerika-kenner, die bij FC Groningen samenwerkte met Ajax-hoofdscout Henk Veldmate, noemt Martínez een 'grote vis'. "Hij is voetballend een betere en slimmere versie van Nicolas Tagliafico", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Zijn techniek, zijn passing. Ondanks zijn geringe lengte (1,78 meter) speelt hij in Argentinië ook weleens centrale verdediger. Ik vind het een heel goede keuze van Ajax, omdat hij al twee, drie jaar écht top is in de Argentijnse competitie."

Omdat Tagliafico nog een jaar bij Ajax blijft, krijgt Martínez de tijd om te acclimatiseren in Amsterdam. "Net als Nico heeft Lisandro een drang naar voren. Alleen oogt het bij Tagliafico feller en agressiever, omdat dat zijn stijl is. Daar moet hij het van hebben. Dat gif miste Ajax, dus is die aankoop ook een prima match geweest", aldus Fühler, die weet dat Tagliafico weleens wordt vergeleken met oud-Ajacied Maxwell. "Maar daar deed je Maxwell mee tekort. Hij was een stilist pur sang, Tagliafico meer een bijter. Maar Martinez heeft wel veel weg van Maxwell."

Ajax zou zo'n zeven miljoen euro betalen voor Martínez, die voor vier seizoenen met een optie voor nog een jaar in Amsterdam zal tekenen. "Als de bedragen die ik lees kloppen, vind ik het een reële prijs. En in deze tijd is het voor een 21-jarige Argentijn die al een interland speelde zelfs heel goedkoop, denk ik."

gerelateerd