Van Hanegem: "Je kunt onmogelijk verder gaan met V/d Heijden"

Van Hanegem: "Je kunt onmogelijk verder gaan met V/d Heijden"

20 mei 2019 – Willem van Hanegem laat in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad zijn licht schijnen op huidige situatie van Feyenoord, dat nog altijd geen opvolger heeft gevonden voor de vertrekkende technisch directeur Martin van Geel. De Kromme beseft dat de Rotterdamse club een drukke transferperiode te wachten staat en adviseert zijn club te breken met Jan-Arie van der Heijden. De komst van Adam Maher ziet hij niet zitten.Als adviseur van FC Den Bosch zag Van Hanegem afgelopen weekend centrale verdediger Sam Kersten tegen Go Ahead Eagles (2-2) spelen. "Die kan nog wel een paar stappen zetten, hoor. Dan is Feyenoord misschien een grote stap voor hem, aan de andere kant: je kunt onmogelijk verder gaan met Jan-Arie van der Heijden", aldus de oud-middenvelder. "Alleen is mijn club, twee maanden nadat Martin van Geel heeft aangekondigd te vertrekken, nog altijd op zoek naar een nieuwe technisch directeur. En Van Geel zelf zit nog vrolijk achter zijn bureau. Nee, dat komt niet heel professioneel over. Integendeel."

Feyenoord zal de komende tijd creatief met geld moeten omgaan, beseft Van Hanegem. "Leroy Fer is transfervrij. Feyenoord is dol op het terughalen van oud-spelers, maar in dit geval zou ik het wel begrijpen. Zeker omdat hij pas 29 jaar is. Mensen hebben het ook over Adam Maher. Daar zou ik dan weer niet aan beginnen. Ballen ophalen en ermee gaan lopen, daar heeft Feyenoord geen behoefte aan", vindt hij.

"Terughalen van spelers is natuurlijk lang niet altijd een succes. Jean-Paul Boëtius werd geen hit in zijn tweede periode in de Kuip. Maar ik vraag me af of dat aan hem lag. In de Bundesliga speelde hij de laatste weken zó overtuigend en goed, dat ik speciaal voor FSV Mainz ging zitten. Ja, in deze vorm is voor Boëtius zelfs een terugkeer bij Oranje geen gekke gedachte", besluit hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 september 2019

  2. zondag 15 september 2019