De Jong na gelijkspel: "We kunnen wel teleurgesteld zijn"

De Jong na gelijkspel: "We kunnen wel teleurgesteld zijn"

19 mei 2019 – Henk de Jong vindt het logisch dat De Graafschap de nodige moeite had om de tien man van SC Cambuur te verslaan. Voor het eerst dit seizoen moesten De Superboeren namelijk het spel maken en daar had zijn ploeg moeite mee, merkte de coach na het gelijkspel. "Het hele seizoen hebben we dit niet meegemaakt. Vandaag moesten we het veld breed houden en voor omloopacties van de backs zorgen", zei hij.Op de clubsite ging hij in op de remise. "Het spel voor het doel kan beter, maar we kunnen zelf ook de boel achterin niet opengooien, want ook dan krijgen we het óók lastig", wist De Jong. "We kunnen wel teleurgesteld zijn, hebben een penalty gemist, maar een 1-1 in een uitwedstrijd is normaal gesproken een goede uitgangspositie."

Ook had de coach mooie woorden over voor Cambuur-doelman Xavier Mous, die de ene goede redding na de andere verrichte. "Hun keeper deed het fantastisch. De supporters deden het ook handig om de wedstrijd te onderbreken rond die strafschop, helaas voor ons", baalde hij.

Vertrouwen heeft de trainer nog zeker in een goede afloop, maar hij beseft ook dat het spel maken lastig zal blijven. "Dan moet je niet denken dat je ineens tegenstanders van de mat kunt voetballen. Volgens mij heeft Excelsior vanmiddag ook verloren bij RKC. Het is gewoon heel lastig."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019