Mbappé volgt Neymar op als 'Voetballer van het Jaar' in Ligue 1

19 mei 2019, 23:18

Kylian Mbappé is gekozen tot de beste speler van het jaar in de Ligue 1. De aanvaller van Paris Saint-Germain werd met 32 treffers al de topscorer van Frankrijk en is nu ook gekozen tot de allerbeste speler van de competitie. Hij is daarmee de opvolger van Neymar, die ondanks zijn lange blessureleed ook genomineerd was, maar de award dus niet kan prolongeren. 

Het is geen verrassing dat de twintigjarige speler deze prijs pakte, want de aanvaller kent een geweldig seizoen. Mbappé brak dit seizoen talloze records: hij werd bijvoorbeeld de jongste speler ooit die erin slaagde om vijftig doelpunten te maken. Met grote overmacht werd hij met PSG kampioen en ook de strijd om de topscorerstrofee was niet spannend: Nicolas Pépé volgt op tien doelpunten.

De laatste jaren wonnen continu spelers van PSG: voor Neymar was Edinson Cavani namelijk de gevierde man en in 2016 ging Zlatan Ibrahimovic ermee aan de haal. Alexandre Lacazette was de laatste speler die niet van PSG was en de eervolle award in 2015 won. Mbappé werd al drie gekozen tot het 'Team van het Jaar' en tot de beste 'Jonge speler van het Jaar'. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen