Atalanta gelijk tegen Juve, Napoli droogt Inter hard af

Atalanta gelijk tegen Juve, Napoli droogt Inter hard af

19 mei 2019 – Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens hebben - alle drie als basisspelers - zondagavond een zege op Juventus nog weggegeven. Op bezoek bij de Oude Dame deed de verrassing van de Serie A het uitstekend, maar werd een voorsprong vlak voor tijd ongedaan gemaakt door Mario Mandzukic. Internazionale won wederom niet en werd door Napoli met liefst 4-1 afgedroogd. Juventus - Atalanta Bergamo 1-1
Sinds het kampioenschap in de Serie A werd veilig gesteld won Juventus geen officiële wedstrijd meer en ook tegen Atalanta Bergamo lukte dat niet. Lang leek het erop dat het net als tegen AS Roma in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zou verliezen, omdat Josip Ilicic de bezoekers na ruim een half uur op voorsprong schoot. Hans Hateboer en Duván Zapata hadden daarvoor bovendien al grote kansen gemist.

Maar nadat Andrea Barzagli (38) - hij stopt na dit seizoen en had daarom weer eens een basisplaats gekregen - zijn applaus wissel kreeg en daarna in tranen uitbarstte, kwam het toch nog een beetje goed voor de Oude Dame. Mario Mandzukic gleed de bal bij de tweede paal binnen de lijnen en deed Atalanta Bergamo pijn. Zij hadden een reuzenstap kunnen zetten naar Champions League-voetbal, nu ligt de strijd tot op de laatste speeldag open voor de plekken drie, vier, vijf en zes in de Serie A. Bij een zege is de virtuele nummer drie wel zeker van deelname aan de voorrondes van het miljardenbal. 

Napoli - Internazionale 4-1
Hoewel de thuisploeg al is uitgespeeld in de Serie A en Internazionale al enkele weken strijdt om Champions League-voetbal veilig te stellen, was het Napoli dat zondagavond de klok sloeg. Piotr Zielinski opende de score na ruim een kwartier uit een heerlijke pegel, waarna Napoli vergat door te drukken. Het was heer en meester, maar sloeg pas na een uur voetballen weer toe.

Dries Mertens kopte na een uur de 2-0 binnen, waarna Fabian Ruiz na een compleet uitgespeelde aanval de derde aantekende. Niet veel later maakte hij met een hard schot in de korte hoek de vernedering van Internazionale compleet. Daar deed de treffer van benutte penalty van Mauro Icardi niets aan af. Inter moet komende week tegen het in bloedvorm verkerende Empoli keihard aan de bak om Champions League-voetbal te halen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 juni 2019

  2. maandag 24 juni 2019