Atalanta gelijk tegen Juve, Napoli droogt Inter hard af

19 mei 2019, 22:26

Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens hebben - alle drie als basisspelers - zondagavond een zege op Juventus nog weggegeven. Op bezoek bij de Oude Dame deed de verrassing van de Serie A het uitstekend, maar werd een voorsprong vlak voor tijd ongedaan gemaakt door Mario Mandzukic. Internazionale won wederom niet en werd door Napoli met liefst 4-1 afgedroogd. 

Juventus - Atalanta Bergamo 1-1

Sinds het kampioenschap in de Serie A werd veilig gesteld won Juventus geen officiële wedstrijd meer en ook tegen Atalanta Bergamo lukte dat niet. Lang leek het erop dat het net als tegen AS Roma in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zou verliezen, omdat Josip Ilicic de bezoekers na ruim een half uur op voorsprong schoot. Hans Hateboer en Duván Zapata hadden daarvoor bovendien al grote kansen gemist.

Napoli - Internazionale 4-1

Hoewel de thuisploeg al is uitgespeeld in de Serie A en Internazionale al enkele weken strijdt om Champions League-voetbal veilig te stellen, was het Napoli dat zondagavond de klok sloeg. Piotr Zielinski opende de score na ruim een kwartier uit een heerlijke pegel, waarna Napoli vergat door te drukken. Het was heer en meester, maar sloeg pas na een uur voetballen weer toe.

Dries Mertens kopte na een uur de 2-0 binnen, waarna Fabian Ruiz na een compleet uitgespeelde aanval de derde aantekende. Niet veel later maakte hij met een hard schot in de korte hoek de vernedering van Internazionale compleet. Daar deed de treffer van benutte penalty van Mauro Icardi niets aan af. Inter moet komende week tegen het in bloedvorm verkerende Empoli keihard aan de bak om Champions League-voetbal te halen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen