AC Milan wint in CL-strijd en geeft Abate een mooi afscheidsduel

AC Milan wint in CL-strijd en geeft Abate een mooi afscheidsduel

19 mei 2019 – AC Milan heeft in de strijd om Champions League-voetbal uitstekende zaken gedaan. In eigen huis werd het gedegradeerde Frosinone zondagavond verslagen, al ging dat zeker niet eenvoudig. Gianluigi Donnarumma stopte een strafschop en pas daarna ging de ploeg iets gemakkelijker voetballen en won het uiteindelijk toch: 2-0.Dat de jonge keeper de penalty pakte was ook een opluchting van Ignazio Abate, want de 32-jarige verdediger speelde zijn laatste thuiswedstrijd voor AC Milan. Dat hij in de basis begon, gebeurde na de winterstop veel vaker niet dan wel, maar ditmaal was hem een mooi afscheid gegund. Aangezien de man met meer dan driehonderd duels voor Milan de penalty zelf vooroorzaakte, was het een extra opluchting dat het buitenkansje werd gemist aan het begin van de tweede helft.

Vervolgens maakte Krzysztof Piatek een einde aan zijn doelpuntloze periode. De spits tikte van dichtbij het schot van Fabio Borini binnen. Het was zijn eerste treffer sinds halverwege april, waardoor hij op de topscorerslijst flink is gedaald. Niet veel later besliste Suso na ruim een uur voetballen de wedstrijd uit een heerlijke vrije trap, die via de onderkant van de lat binnenvloog.

Door de zege mag AC Milan nog serieus hopen op deelname aan de Champions League (en is het zeker van de Europa League), te meer omdat concurrenten Atalanta Bergamo en Internazionale later op de dag bij de nummers één en twee van de Serie A op bezoek gaan. Ook was het uiteindelijk een mooi afscheid voor Abate, die zijn welverdiende publiekswissel kreeg vlak voor tijd.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 september 2019

  2. zondag 15 september 2019