Matig Sparta wint in Oss: twee beauty's Harroui doorslaggevend

Matig Sparta wint in Oss: twee beauty's Harroui doorslaggevend

19 mei 2019 – Sparta Rotterdam heeft in het regenachtige Oss de eerste stap naar promotie gezet. De nummers vijf en twee van de Eerste Divisie maakten er een allesbehalve sprankelend duel van, maar Abdou Harroui onttrok zich aan de malaise. De middenvelder bezorgde TOP Oss een 0-2 verlies met twee juweeltjes: eerst krulde hij de bal perfect in de bovenhoek, daarna verschalkte hij doelman Ronald Koeman junior met een stift.Beide ploegen speelden met hun reservekeeper en met twee broers. Bij TOP Oss nam Koeman, de zoon van de aanwezige bondscoach, de plek van de geblesseerde Nick Olij over en speelden de gebroeders Olivier en Philippe Rommens. Tim Coremans verving Roy Kortsmit onder de Sparta-lat en zag Laros en Deroy Duarte voorin rondlopen.

Terwijl het Frans Heesen Stadion geteisterd werd door een fikse hoosbui, begonnen beide ploegen aan een slaapverwekkende eerste helft, die gekenmerkt werd door risicoloze passes in de breedte en naar achteren. Het koningskoppel Bryan Smeets-Hüseyin Dogan, goed voor 33 van de 48 Osse competitiegoals dit seizoen, tekende voor de enige kans voor rust, maar Dogan trof de vuisten van Coremans.

Sparta benutte na rust wél de eerste de beste halve kans die het kreeg. Harroui speelde zichzelf vrij op de rand van de zestien en krulde de bal met veel gevoel in de verre bovenhoek: 0-1. De treffer van Harroui was eigenlijk te mooi voor de wedstrijd, die er niet bepaald leuker op werd. TOP Oss kon de Sparta-defensie niet in verlegenheid brengen en de gasten hielden vast aan hun bijzonder behoudende spelopvatting.

Een kwartier voor tijd kreeg TOP een flinke tegenvaller te verwerken: Dogan probeerde de bal te controleren, maar overstrekte zijn hamstring en moest naar de kant. De overwinning van Sparta kwam niet meer in gevaar en kreeg zelfs extra glans, dankzij wederom Harroui. De middenvelder miste eerst oog in oog met de prima keepende Koeman, maar had even later wel succes met een ragfijne stiftbal: 0-2.

Woensdagavond zal moeten blijken wie van deze twee clubs het in de finale van de play-offs op gaat nemen tegen de De Graafschap of SC Cambuur. Sparta - dat de vorige keer in eigen huis met 1-4 verloor van het elftal van Klaas Wels - en TOP Oss beginnen om 20.45 uur aan hun returnduel.

Opstelling en beoordelingen*
TOP Oss: Ronald Koeman 6.5; Hennos Asmelash 6.5, Lorenzo Piqué 6.5, Norichio Nieveld 6, Rick Stuy van den Herik 6, Olivier Rommens 6; Lion Kaak 5 (69. Dennis Janssen 5.5), Bryan Smeets 6.5, Philippe Rommens 6; Ragnar Oratmangoen 4.5 (86. Koen van der Biezen -), Hüseyin Dogan 5 (72. Delano Ladan -)

Sparta Rotterdam: Tim Coremans 6; Fankaty Dabo 6 (90+2. Janne Saksela -), Dries Wuytens 6.5, Dirk Abels 6, Lassana Faye 5.5; Abdou Harroui 7.5, Laros Duarte 5, Adil Auassar 5.5; Deroy Duarte 4.5, Lars Veldwijk 5 (82. Ragnar Ache -), Mohamed Rayhi 4.5 (86. Bart Vriends -)

Man of the match: Abdou Harroui
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019