Nederland (dames)
0 – 0
Canada (dames)

Messi voorkomt verlies Barça ondanks blunders Cillessen

Messi voorkomt verlies Barça ondanks blunders Cillessen

19 mei 2019 – FC Barcelona heeft op de laatste speeldag van de Primera Division geen goede indruk gemaakt tegen Eibar. Voor het eerst in de clubhistorie verspeelden de Catalanen punten tegen die ploeg, mede omdat Jasper Cillessen een zwakke middag had. Gelukkig voor de bezoekers gaf Lionel Messi zoals altijd dit seizoen wel thuis en werd een nederlaag voorkomen (2-2). De thuisploeg had het betere van het spel en was gevaarlijker in de openingsfase. Dat de door de Catalanen verhuurde verdediger Marc Cucurella zijn sterke seizoen beloonde met de openingstreffer, was niet onterecht. Jasper Cillessen - hij stond in de basis opgesteld - ging zeker niet vrijuit en zag de bal ongelukkig onder zich doorgaan. Ook Gerard Piqué zag er zeer ongelukkig uit. 

Toch ging de goalie vlak voor de pauze veel pijnlijker in de fout: de Nederlander kwam uit na een diepe bal, kopte hem weg, maar niet naar de zijkant. Pablo De Blasis ving de bal op en schoot vanaf veertig meter heerlijk raak. Het was dus geen gelukkig optreden van Cillessen, die tussendoor nog wel aardige reddingen had, in vermoedelijk een van zijn laatste optredens. 

Gelukkig voor Cillessen had Messi zich tussendoor boos gemaakt. Met twee doelpunten in twee minuten na een half uur spelen verzekerde hij zich vrijwel zeker van de Gouden Schoen, maakte hij zijn vijftigste doelpunt dit seizoen (voor het vijfde jaar op rij!) en kroonde hij zich met 36 doelpunten tot topscorer in La Liga. Een verschil van vijftien treffers met Karim Benzema/Luis Suárez en dat is een record. Nooit was het verschil tussen de nummers één en twee zo groot.

Zoals zo vaak dit seizoen was Messi de enige uitblinker van FC Barcelona, maar mede door het zwakke optreden van Cillessen leverde het geen overwinning op voor de Catalanen. Dat zal komende week in de finale van de Copa del Rey tegen Valencia. Achtervolgers Atlético Madrid en Real Madrid vespeelden op de slotdag overigens ook punten. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 juni 2019

  2. woensdag 19 juni 2019