Parma veilig na zege, Empoli bezorgt Genoa degradatiezorgen

19 mei 2019, 17:02

Empoli en Parma hebben Genoa zondagmiddag een groot probleem bezorgd in de bizarre degradatiestrijd in de Serie A. Beide clubs wonnen van respectievelijk Torino (4-1) en Fiorentina (1-0) waardoor op de laatste speeldag zelfs nummer veertien Fiorentina nog kan degraderen.

Empoli stond de laatste weken al ver onder de degradatiestreep, maar won twee weken geleden van Fiorentina (1-0) en herhaalde dat kunstje tegen Sampdoria (1-2) en ging in eigen huis dit weekend ook ruim langs Torino. Afriyie Acquah opende de score en hoewel Iago Falqué na de thee gelijkmaakte, zorgden Matteo Brighi, Giovanni Di Lorenzo en Francesco Caputo voor de ruime zege. Daardoor klimt Empoli naar de veilige zeventiende plaats.

Parma blijft door de zege ook sowieso boven de streep, al ging het niet eenvoudig en had het hulp nodig van Fiorentina: Gerson maakte vlak voor tijd een eigen doelpunt. Daardoor kan die ploeg komende week - als het tegen de nieuwe nummer zeventien Genoa speelt - nog degraderen. Empoli speelt tegen Internazionale en Udinese treft Cagliari.

Stand (onderling resultaat is bepalend):

13. Parma - 41 punten

14. Fiorentina - 40 punten

15. Bologna - 40 punten

16. Udinese - 40 punten

17. Empoli - 38 punten

18. Genoa - 37 punten

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen