Go Ahead bewijst zichzelf slechte dienst met remise

Go Ahead bewijst zichzelf slechte dienst met remise

19 mei 2019 – Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag verzuimd om een tik uit te delen aan FC Den Bosch in de strijd om een finaleplek in de play-offs om promotie/degradatie. De club uit Deventer kreeg voor eigen publiek legio kansen, maar kwam tegen een uiterst effectief FC Den Bosch niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In De Vliert wordt aankomende woensdag de returnwedstrijd gespeeld.De ontmoeting tussen Go Ahead en Den Bosch stond tijdens de laatste speelronde in de Eerste Divisie ook op het menu. In Den Bosch werd het 2-0 voor de thuisploeg. Na deze ontmoeting hadden beide ploegen, door de verschuivingen in de Eredivisie, maar liefst 15 dagen de tijd om zich voor te bereiden op het treffen in de play-offs.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan het duel in Deventer. Go Ahead kroop als eerste uit de schulp en kreeg via Paco van Moorsel de eerste kans van de wedstrijd. Gino Bosz gaf een goede voorzet en Van Moorsel kopte hard in. FC Den Bosch-keeper Wouter van de Steen stond echter op zijn post en voorkwam een doelpunt. Niet lang daarna was Bosz zelf dicht bij een doelpunt. Hij besloot van grote afstand uit te halen, maar zijn inzet ging nét over het Bossche doel.

FC Den Bosch had tot dan toe weinig laten zien, maar kwam uit het niets op voorsprong. Amine Khammas stoomde op aan de zijkant en gaf een afgemeten voorzet op Jort van de Sande. De spits kopte knap raak en het belangrijke uitdoelpunt was een feit.

Go Ahead bleef de bovenliggende partij en kwam na een halfuur spelen verdiend op gelijke hoogte. Julian Lelieveld bracht de bal in en doordat Van Moorsel de bal niet beroerde, ging die er zomaar in. De thuisploeg wilde doorpakken en kwam via Thomas Verheydt bijna op 2-1. Hij schatte een voorzet op waarde, maar zijn kopbal ging nét voorlangs. De bezoekers hadden verder in de eerste helft niks in te brengen en ontsnapten vlak voor rust aan een achterstand. Nadat Van Moorsel de lat raakte, scoorde Verheydt bijna in de rebound.

Go Ahead schoot ook in de tweede helft uit de startblokken. Verheydt dacht al snel de gelijkmaker binnen te schieten, maar Kamphuis floot terecht voor buitenspel. Gezien het spelbeeld was het wachten op de tweede goal van de thuisploeg. Het was echter Den Bosch dat wederom op voorsprong kwam. Kevin Felida gaf mooi mee aan Danny Verbeek. Diens voorzet werd binnengeschoten door Luuk Brouwers.

De bezoekers gingen uiterst effectief om met de kansen en Go Ahead moest voor de tweede keer een tik verwerken. Daar was het snel van hersteld en een kansenregen volgde. Istvan Bakx, Pieter Langedijk en Navrátil waren dicht bij een doelpunt, maar Den Bosch hield met moeite stand. De onvermijdelijke goal viel uiteindelijk via Navratil. Hij werd de diepte ingestuurd en ontdeed zich met een mooie goede actie van de defensie en schoot vervolgens raak. Niet veel later versierde diezelfde Navrátil een penalty voor Go Ahead. Van Moorsel ging achter de bal staan, maar verzuimde om zijn oude club pijn te doen. Zijn strafschop werd gestopt door Van der Steen en ook de rebound was niet aan Van Moorsel besteed. 

De krachten van Go Ahead vloeiden hierna weg en FC Den Bosch hield stand. De thuisploeg had volop kansen op de overwinning, maar verzuimde meer dan twee keer te scoren. De bezoekers zullen blij zijn met de twee uitdoelpunten en het uiteindelijke resultaat. Komende woensdag is de return in Den Bosch.

Opstellingen en beoordelingen*
Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst 6.5; Julian Lelieveld 7, Gino Bosz 7, Jeroen Veldmate 6.5 (75. Julius Bliek -), Roland Baas 6; Jeff Stans 6, Jaroslav Navrátil 7.5 (85. Bruno Andrade -), Istvan Bakx 6; Thomas Verheydt 6.5, Paco van Moorsel 5.5, Richard van der Venne 6 (60. Pieter Langedijk 6). 

FC Den Bosch: Wouter van der Steen 7.5; Amine Khammas 7, Stefan Velkov 6, Sam Kersten 6, Leo Vaïsänen 6; Danny Holla 6, Luuk Brouwers 6.5, Kevin Felida 6.5; Stefano Beltrame 6 (34. Rauno Sappinen 6), Jort van de Sande 6.5 (74. Vincent Vermeij -), Danny Verbeek 6.5 (66. Sven Blummel 6).
Man of the match: Wouter van der Steen
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 18 september 2019

  2. dinsdag 17 september 2019