Kompany als speler-coach aan de slag bij RSC Anderlecht

Kompany als speler-coach aan de slag bij RSC Anderlecht

19 mei 2019 – Vincent Kompany gaat volgend seizoen als speler-coach aan de slag bij RSC Anderlecht. Dat heeft de 33-jarige centrumverdediger via Facebook bekendgemaakt. Eerder werd duidelijk dat de Belg zaterdag zijn laatste wedstrijd voor Manchester City heeft gespeeld. Bij het dolende Anderlecht tekent Kompany een contract voor drie seizoenen.Bij paarswit keert Kompany terug bij de club waar hij ooit zijn loopbaan begon. "Dit kan als een verrassing komen", beseft ook Kompany. "Het is de meest gepassioneerde, doch rationele beslissing die ik ooit heb genomen. Als voetballer ben ik opgegroeid bij Anderlecht. Sinds mijn zesde ben ik één met de club geweest."

Onlangs werd Kompany verrast door een belletje van Anderlecht nadat hij eerder al een keer met enkele bestuurders had gespard over de huidige situatie van de club. "Geheel onverwacht boden ze me de positie van speler-coach aan. Michael (Verschueren, red.) en Frank (Arnesen, red.) legden me in detail uit hoe ze het in de praktijk in werking zagen. Dat hadden ze goed doordacht. Marc Coucke, de eigenaar, beloofde volledige steun: tijd, budget, personeel, een raamwerk en faciliteiten. Ik was niet alleen onder de indruk, maar ook geïntrigeerd door dit teken van vertrouwen in mij", zegt de Belgische verdediger.

Bij Anderlecht neemt Kompany komende zomer de taken over van Karim Belhocine, die sinds het ontslag van Fred Rutten op interim-basis aan het roer staat bij de Belgische grootmacht.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019