Moniz op zijn hoede: "RKC is een potentiële Eredivisie-ploeg"

Moniz op zijn hoede: "RKC is een potentiële Eredivisie-ploeg"

19 mei 2019 – Ricardo Moniz heeft geen problemen met de favorietenrol van Excelsior in het tweeluik met RKC Waalwijk. De ploegen spelen zondag de eerste wedstrijd van de dubbel in de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie. "Het woord favoriet, daar houd ik van", zegt Moniz via de officiële clubkanalen."Je hebt favorieten nodig in het voetbal. Het gevaar is alleen dat je denkt: nee, dat gaat ons niet gebeuren, want RKC Waalwijk is gewoon een goede ploeg. Zij hebben die klus tegen NEC Nijmegen moeiteloos geklaard", stelt de oefenmeester van de Kralingers. "RKC Waalwijk is een potentiële Eredivisie-ploeg, dus wij moeten het in Waalwijk laten zien.''

Jurgen Mattheij onderschrijft de woorden van zijn trainer en stelt dat RKC niet onderschat mag worden. "Mensen zullen wellicht zeggen dat RKC Waalwijk op papier een makkelijkere tegenstander is, maar zo moeten wij er zeker niet naar kijken. Als je hun wedstrijd tegen NEC Nijmegen zag, denk ik dat ze terecht hebben gewonnen. Het is een gevaarlijke ploeg, die je als elke tegenstander in de competitie moet benaderen en aanpakken", aldus de verdediger.

Excelsior won de laatste twee competitiewedstrijden en gaat zodoende met een goed gevoel de play-offs in. "Zoals gezegd mogen we daarin niemand onderschatten. Met de energie van de laatste wedstrijden heb ik er in elk geval een goed gevoel over. Wij hebben steeds gezegd dat we in de Eredivisie horen en dat moeten we nu echt gaan laten zien", besluit Mattheij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020