'FC Utrecht met Ajax in gesprek over transfer Cerny'

19 mei 2019, 11:00

De toekomst van Vaclav Cerny lijkt niet bij Ajax te liggen. De 21-jarige Tsjechische aanvaller is volgens het Algemeen Dagblad op weg naar FC Utrecht. De Domstedelingen willen Cerny overnemen en zijn met de Amsterdamse club in gesprek over de transfersom.

John van den Brom, de nieuwe trainer van Utrecht, heeft al enkele gesprekken gevoerd met Cerny. Omdat de gesprekken positief zijn verlopen, ziet de Tsjech een overgang naar de Domstad wel zitten. Afgelopen winter wilde Cerny nog voor zijn kansen bij Ajax gaan en wees hij een huurtransfer naar sc Heerenveen af. In de tweede seizoenshelft heeft de buitenspeler echter enkel in het bekertoernooi een kwartier speeltijd gekregen van trainer Erik ten Hag. Verder mocht hij louter opdraven in het beloftenteam.

Cerny werd een aantal jaar geleden een grote toekomst toegedicht, maar brak mede door blessureleed nooit echt door in Amsterdam. In totaal speelde de Tsjech 29 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, waarin hij goed was voor vier doelpunten. Namens Jong Ajax maakte hij 31 goals in 69 competitiewedstrijden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen