Kompany neemt na elf seizoenen afscheid van Manchester City

Kompany neemt na elf seizoenen afscheid van Manchester City

19 mei 2019 – Vincent Kompany vertrekt na een dienstverband van elf jaar bij Manchester City. The Citizens melden zondagochtend via de officiële kanalen dat de 33-jarige Belgische centrale verdediger in de finale van de FA Cup (6-0 winst tegen Watford) voor het laatst het City-shirt heeft gedragen. In totaal speelde Kompany 360 wedstrijden voor de Engelse grootmacht, waarin hij twintig keer trefzeker was.De voorbije tijd werd veel gespeculeerd over de toekomst van Kompany, die een maand geleden aangaf in elk geval nog niet zijn voetbalschoenen aan de wilgen te zullen hangen. Na het winnen van de League Cup, de Premier League en de FA Cup is er eindelijk meer duidelijkheid gekomen over het vervolg van de loopbaan van de Belg. Het is weliswaar nog niet bekend waar Kompany aan de slag gaat, maar wel dat hij voor het eerst sinds 2008 voor een andere club dan Manchester City zal uitkomen.

Kompany is in Manchester uitgegroeid tot een heus clubicoon en won in totaal twaalf prijzen met City, waarvan vier keer de landstitel. "Er hebben veel mensen bijgedragen aan de renaissance van Manchester City, maar zonder twijfel is niemand daar zo belangrijk in geweest als Vincent Kompany. Hij definieert de essentie van de club. Een decennium lang is hij de levensader, de ziel en het kloppende hart van een uiterst getalenteerde ploeg geweest", aldus voorzitter Khaldoon Al Mubarak.

"Hoe overweldigend het ook is, de tijd is gekomen om te gaan. En wat een seizoen is het geweest om nu te stoppen. Ik voel niets anders dan dankbaarheid. Ik ben iedereen dankbaar die me tijdens deze speciale reis heeft gesteund. Ik herinner me de eerste dag zoals ik de laatste dag herinner. Ik herinner me de grenzeloze vriendelijkheid die ik kreeg van de mensen in Manchester. Ik zal nooit vergeten hoe alle supporters van Man City loyaal bleven, in goede tijden en vooral in slechte tijden", neemt Kompany afscheid van de club.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 22 september 2019

  2. zaterdag 21 september 2019