Risico's centraal duo tegen Spurs bezorgt Ten Hag schuldgevoel

19 mei 2019, 09:36   Bijgewerkt: 19 mei 2019, 09:54

Met het winnen van de Eredivisie, de KNVB Beker en het behalen van de halve finale van de Champions League is het seizoen van Ajax meer dan geslaagd. Toch doet het mislopen van de finale van het clubtoernooi nog steeds pijn in Amsterdam. In gesprek met de NOS blikt Erik ten Hag terug op onder meer de returnwedstrijd tegen Tottenham Hotspur in de Johan Cruijff ArenA, waar na rust veel misging.

Ajax leek na een helft spelen op rozen te zitten, maar gaf na rust een 2-0 voorsprong weg. De comeback van de Engelse ploeg werd ingeleid door het eerste doelpunt van Lucas Moura, die uit de counter toesloeg. Daley Blind en Matthijs de Ligt waren bij een vrije trap mee naar voren gegaan en stonden niet in positie toen de cruciale 2-1 viel. "De coach moet zorgen dat ze dat niet hadden gedaan", vertelt Ten Hag. "Maar om dat nog aan te sturen op dat moment, is bijna onmogelijk."

In zijn terugblik spreekt Ten Hag ook zijn hoop uit dat de succesvolle groep zoveel mogelijk bij elkaar blijft. Frenkie de Jong (FC Barcelona) vertrekt sowieso en ook Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech lijken onhoudbaar voor Ajax. "We zullen vechten voor iedere speler. Ik begrijp het ook als spelers stappen willen maken", zegt Ten Hag daarover. De trainer zelf lijkt te blijven. Maar wat als Bayern München plots belt? "Een fantastisch mooie club. Maar ik zit al bij een mooie club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen