Twee keer scorende Memphis CL in, PSG helpt AS Monaco

Twee keer scorende Memphis CL in, PSG helpt AS Monaco

18 mei 2019 – Memphis Depay heeft Olympique Lyon met twee doelpunten definitief aan de derde plaats in de Ligue 1 geholpen. Eerst miste de spits nog wel een strafschop, maar daarna groeide hij uit tot de grote man van Lyon. AS Monaco won en is daardoor zo goed als veilig, mede omdat Paris Saint-Germain voor het eerst sinds weken weer eens uithaalde: Dijon werd het slachtoffer (4-0). 



Olympique Lyon - Caen 4-0
Memphis Depay was de grote man aan de kant van de thuisploeg: hoewel de Nederlander na een half uur eerst een penalty miste, groeide hij in de tweede helft uit tot matchwinner. Hij opende de score aangeven van Maxwell Cornet en herhaalde zijn kunstje op aangeven van diezelfde Cornet een kwartier voor tijd met een heerlijke volley. In de tussentijd hadden Cornet en Moussa Dembélé het gaatje al vergroot, waardoor Lyon een simpele avond kende.

Memphis werd daarop een publiekswissel gegund door Bruno Génésio, die niet altijd een geweldige relatie had met de voorhoedespeler. Hij werd al veelvuldig in verband gebracht met andere clubs: was zijn publiekswissel wellicht zijn voortijdige afscheid? De coach kon niet beschikken over Kenny Tete, maar heeft door de royale zege wel de derde plaats definitief in handen. Mocht Arsenal de Europa League-finale winnen, dan moet OL haar CL-ticket overigens wel afstaan aan The Gunners, die via de competitie géén ticket hebben afgedwongen...

AS Monaco - Amiens 2-0
Het moeizame seizoen van AS Monaco lijkt met een sisser af te lopen. Concurrenten Dijon en Caen verloren zaterdagavond beide, terwijl de ploeg van Jardim zelf een cruciale zege boekte. Radamel Falcao had na een klein half uur de score geopend en vlak voor tijd besliste Aleksandr Golovin het duel definitief.

Met een voorsprong van drie punten op nummer achttien Caen en een doelsaldo dat zeven goals beter is, kan het alleen in theorie nog misgaan voor AS Monaco - dat tot vandaag volop moest vrezen voor een rampzalig einde van een heel slecht seizoen. Rechstreekse degradatie is na zaterdagavond in elk geval ook in rekenkundig niet meer mogelijk en ook de achttiende plaats zal ze met het duel met OGC Nice in het vooruitzicht ontgaan.

Paris Saint-Germian - Dijon 4-0
Dijon had een overwinning nodig om uitzicht te houden op handhaving, maar anders dan de laatste weken liet PSG ditmaal niets liggen. En het wilde de laatste wedstrijd van het seizoen in eigen huis overtuigend afsluiten: Ángel Di María opende de score en na vier minuten gaf hij ook succesvol voor op Edinson Cavani die de razendsnelle tweede treffer voor zijn rekening nam.

Tien minuten voor de pauze deed ook Kylian Mbappé zijn duit in het zakje en dat kunstje herhaalde hij tien minuten na de thee. Na een heerlijke steekpass Leandro Paredes stiftte hij de 4-0 binnen en bepaalde daarmee de eindstand. Eindelijk weer eens vuurwerk van de kampioen van Frankrijk, die de laatste weken niet had overtuigd.

Overige uitslagen:
Bordeaux 0-1 Reims
Guingamp 2-2 Nîmes
Lille 5-0 Angers
Montepellier 1-1 Nantes
Saint-Étienne 3-0 Nice
Strasbourg 0-2 Rennes
Toulouse 2-5 Olympique Marseille

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 november 2019

  2. dinsdag 19 november 2019