Girona onderuit bij Alavés en degradeert na twee jaar uit La Liga

18 mei 2019, 22:48

Girona is officieel gedegradeerd uit de Primera Division. In de laatste speelronde van La Liga had de ploeg van trainer Eusebio een wonder nodig om erin te blijven, maar dat lukte niet. Het verloor zelf op bezoek bij Alavés en gaat met Rayo Vallecano en SD Huesca mee naar de Segunda División.

Daarmee komt er een snel einde aan het avontuur van de ploeg die onder hetzelfde eigenaarschap valt als Manchester City. Dit seizoen speelde het lang in de middenmoot, maar negen van de laatste elf duels werden verloren waardoor een vrije val op de ranglijst werd ingezet. Tegen Alavés moest het zelf (ruim) winnen en concurrent Celta de Vigo moest verliezen.

Dat laatste gebeurde eveneens niet tegen Rayo Vallecano (2-2), maar zelf kwam de ploeg die vorig seizoen in het debuutjaar op het hoogste niveau nog keurig tiende werd ook niet tot een goed resultaat. Wakaso Mubarak opende de score vlak voor de pauze voor de thuisploeg, gevolgd door Jonathan Calleri vlak voor tijd. Cristian Portugués maakte nog een eretreffer, maar het was voorlopig wel het laatste doelpunt van Girona op het hoogste niveau. Door het verlies degradeert het elftal naar het tweede niveau in Spanje.

Overige uitslagen:

Huesca 2-1 Leganés

Alavés 2-1 Girona

Celta de Vigo 2-2 Rayo Vallecano

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen