Benfica Portugees kampioen, Porto laat langs Sporting

Benfica Portugees kampioen, Porto laat langs Sporting

18 mei 2019 – Benfica heeft zich zaterdagavond gekroond tot kampioen van Portugal. In eigen had de ploeg bijzonder weinig moeite met Santa Clara en was het klusje dankzij Haris Seferovic, João Félix en Rafa Silva voor de pauze al geklaard (4-1). Nummer twee FC Porto won in eigen huis met veel moeite van Marcel Keizers Sporting Portugal (2-1).Lang spannend was het dus allesbehalve tijdens de laatste speelronde, waarin alleen FC Porto en Benfica dus in actie kwamen. Na ruim een kwartier lag de bal er via Seferovic namelijk al in en in de pauze stond het 3-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft werd het kampioensfeestje dus al volop gevierd bij Benfica: eerst door de snelle tweede treffer van Seferovic.

Hoewel César direct counterde met de eretreffer kwam de zege en het kampioenschap geen seconde in gevaar. De ploeg van Bruno Lage, die aan het begin van dit kalenderjaar het stokje overnam van de ontslagen Rui Vitoria, kende geen goed eerste deel van het seizoen, maar onder de nieuwe coach werd de weg omhoog volop ingezet. In de laatste achttien (!) duels speelde de ploeg één keer gelijk, de rest werd allemaal gewonnen. Zo werd Nacional met 10-0 (!) verslagen, Maritimo met 6-0 en Portimonense en Boavista moesten er met 5-1 aangelopen. Een knappe comeback van Benfica, dat vorig seizoen nog de titel moest laten aan FC Porto. Voor Benfica is het hun 37ste kampioenschap in. de clubhistorie.

FC Porto 2-1 Sporting Portugal
Datzelfde FC Porto had een veel moeilijkere zaterdagavond. Sterker nog: het leek er lang op dat ze met een verlies de competitie zouden eindigen. Na een uur opende Luiz Phellype namelijk de score ondanks dat Sporting na twintig minuten al zonder Cristian Borja (rood) verder moest. Maar in het laatste kwartier ging het nog mis voor Keizer - die vorige week voor het eerst sinds tien duels weer eens punten liet liggen in de competitie. Danilo Pereira maakte gelijk, terwijl Héctor Herrera met een omhaal vlak voor tijd de winnende maakte. In blessuretijd kreeg voormalig Tukker Jesus Corona (FC Porto) ook rood. Invaller Bas Dost kon in het kleine half uur dat hij meedeed zijn stempel niet drukken.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 juni 2019

  2. maandag 24 juni 2019