Guardiola: "Behalen 'Domestic Treble' moeilijker dan winst CL"

Guardiola: "Behalen 'Domestic Treble' moeilijker dan winst CL"

18 mei 2019 – Pep Guardiola won met Manchester City bijna alle prijzen die er te winnen vallen, behalve de Champions League. Toch denkt de oefenmeester dat zijn ploeg met het bereiken van de eerste 'Domestic Treble' ooit iets heeft gedaan dat moeilijker is. "Ik houd van de Champions League, maar de Treble winnen is moeilijker dan dat."

Dat zei de coach na de met 6-0 (!) gewonnen FA Cup-finale. "Het was een geweldige finale na een geweldige seizoen. Ik wil alle mensen binnen de club bedanken en speciaal alle spelers. Zij zijn de reden waarom we deze titels hebben gewonnen", aldus Guardiola, die niet per se vindt dat hij zijn beste seizoen als coach ooit heeft gehad. 

"Het is een van mijn beste seizoenen als manager, maar niet dé beste. Een van de beste", verduidelijkte hij. Mooiere woorden had hij over voor Raheem Sterling, die een hattrick maakte. "Hij is een van de redenen dat we bereikt hebben wat we hebben bereikt. Maar hij speelde in de eerste helft niet goed en verloor veel ballen. Iedereen kan verbeteren, ik ben de eerste die dat van mijn spelers vraagt."

'Perfecte wedstrijd'
Watford-coach Javi Garcia was realistisch na de nederlaag van zijn ploeg. "Nu is iedereen verdrietig, maar we wisten vooraf al dat we de perfecte wedstrijd moesten spelen. We begonnen goed en kregen een goede kans, daarna domineerden zij", zag de Spanjaard. "Soms moet je verliezen om in de toekomst te kunnen winnen. En dat zullen we blijven proberen."

gerelateerd