City overklast Watford en pakt met FA Cup derde prijs

18 mei 2019, 19:55   Bijgewerkt: 18 mei 2019, 20:30

Manchester City heeft de derde hoofdprijs van het seizoen eenvoudig binnengehaald. De ploeg van Pep Guardiola kende geen genade met Watford en het enige dat die ploeg met Daryl Janmaat negentig minuten op de bank bespaard bleef was een verbetering van de recordnederlaag in de FA Cup finale (6-0, uit 1903): ditmaal werd het namelijk eveneens 6-0. Het is de eerste 'Domestic Treble' ooit. 

Zonder Kevin de Bruyne, Leroy Sané, John Stones en Sergio Agüero in de basis kwam Manchester City - dat vorige week landskampioen werd en eerder dit seizoen al de League Cup pakte - slechts één moment in de problemen. Roberto Pereyra schoot op 0-0 goed in, maar Ederson bewees zijn waarde en voorkwam een vroege achterstand van City.

En na de eerste twintig minuten was het Manchester dat de klok volledig sloeg. Het was niet gek dat David Silva nog binnen het eerste half uur de score opende: hij maakte zijn eerste treffer na 27 duels zonder doelpunt. Voor de pauze werd de stand door Raheem Sterling verdubbeld: dat was een kleine moeite na een bijna perfecte voorzet van Bernardo Silva.

Manchester City was heer en meester en kreeg nog een vijfde en zede goal: na een heerlijke voorzet van Silva liep Sterling zijn tweede van de avond binnen. Niet veel later maakte hij zijn hattrick van dichtbij compleet. Het was aan Gomes te danken, die vlak voor tijd nog een knappe redding had, dat het record van 6-0 niet verbeterd werd. Door de zege gaat de prijzenregen van City onder Guardiola door: het is zijn zesde hoofdprijs. Alleen de Champions League ontbreekt nog voor de Catalaan in Manchester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen