Van de Sanden pakt opnieuw CL-titel ten koste van Martens

Van de Sanden pakt opnieuw CL-titel ten koste van Martens

18 mei 2019 – Shanice van de Sanden heeft voor het tweede seizoen op rij de Champions League voor vrouwen gewonnen. Vorig seizoen versloeg de speelster met Olypique Lyon na verlenging VfL Wolfsburg en ditmaal waren de Fransen met 4-1 te sterk voor FC Barcelona. Net als vorig seizoen was de Nederlandse buitenspeler met twee assists van grote waarde.Al was de absolute hoofdrol weggelegd voor Ada Hegerberg. De speelster die niet op het WK actief is met Noorwegen deze zomer vanwege een conflict met de voetbalbond had na een half uur namelijk een glaszuivere hattrick op haar naam staan. Dzsenifer Marozsán had na vijf minuten de score nog geopend op aangeven van Van de Sanden, waarna de Noorse spits los ging.

De eerste maakte ze op aangeven van Van de Sanden, die daarna zag hoe Hegerberg in haar eentje het duel na een half uur had beslist. Lieke Martens - die naar verluidt in de belangstelling staat van Lyon - kon niets anders doen dan het met lede ogen aan zien. Stefanie van der Gragt kwam negen minuten voor tijd en kon nog een klein feestje vieren.

Martens stelde vlak voor tijd Asisat Oshoala in staat om de eretreffer te maken namens de Catalanen. Verder kwam het niet en dus staat Van de Sanden weer met de Champions League, waarin ze opnieuw een grote bijdragen had.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 juni 2019

  2. maandag 24 juni 2019