Valencia beloont schitterende inhaalrace met CL-ticket

Valencia beloont schitterende inhaalrace met CL-ticket

18 mei 2019 – Valencia speelt ook komend seizoen in de Champions League. In een bloedstollende laatste Spaanse speelronde in de strijd om plaats vier won de ploeg van Marcelino - die in de vorige speelronde voor het eerst in het hele seizoen pas op de vierde plaats stond - met twee goals verschil en dat was mede door een gelijkspel van Getafe uiteindelijk ruim genoeg. Sevilla vervulde haar plicht door te winnen en gaat daarom ook nog over Getafe heen op de ranglijst in de Primera Division.Valencia had een voorsprong van slechts één doelpunt op Getafe, maar had van alle tegenstanders wel de zwakste opponent. Dus toen Carlos Soler de score opende, werd het telraam erbij gepakt. Maar daarvan was geen sprake: Rodrigo maakte na de thee nog wel de tweede, toch moest Valencia heel lang blijven rekenen toen Getafe ook op voorsprong kwam. Uiteindelijk viel het mee en gaat Valencia - dat vlak voor de winterstop nog tegen degradatie voetbalde - na een schitterende inhaalrace in La Liga met het vierde en laatste Champions League-ticket aan de haal: 0-2.

Getafe is een van de grote verrassingen in Spanje dit seizoen, maar moet slechts genoegen nemen met een plek in de Europa League. De ploeg moest tegen Villarreal een doelpunt goedmaken op Valencia en had lang die mogelijkheid. Portillo opende de score en virtueel stond het helemaal gelijk, maar Vicente Iborra maakte vlak voor de pauze gelijk. Nikola Maksimovic zorgde een kwartier voor tijd dat ze in Valencia nog even moesten vrezen, maar El Submarino Amarillo gaf zich niet gewonnen. Gerard Moreno maakte vlak voor tijd aan de CL-droom van Getafe een keihard eind: 2-2.

Sevilla - dat in matige doen verkeert - kon niets anders doen dan winnen en hopen op puntverlies van beide ploegen. Nummer zeven Athletic de Bilbao had de punten hard nodig voor een Europa League-ticket, maar kon niet voorkomen dat Wissam Ben Yedder vlak voor de pauze de score opende. Na een ongelukkig kopbal achterin bij Athletic werkte hij van dichtbij simpel binnen. Munir El Haddadi scoorde vlak voor tijd en zijn treffer betekende ook de uitslag, waardoor Sevilla niet de Champions League ingaat: 0-2. Omdat Espanyol won van Real Sociedad (2-0) gaat de tweede club van FC Barcelona boven Athletic de voorronde van de Europa League in.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 september 2019

  2. zondag 15 september 2019