Bosz haalt met Leverkusen CL, hattrick Weghorst bij Wölfe

18 mei 2019, 17:31   Bijgewerkt: 18 mei 2019, 17:37

Peter Bosz heeft Bayer Leverkusen naar Champions League-voetbal geloodst. De 55-jarige Apeldoorner stapte halverwege het seizoen in bij Die Werkself, die toen op een negende plek stonden, maar staat aan het einde van de rit op plek vier. Bayer won zijn laatste wedstrijd tegen Hertha BSC en zag concurrent Borussia Mönchengladbach knoeien tegen Borussia Dortmund. Het VfL Wolfsburg van hattrickheld Wout Weghorst en Eintracht Frankfurt hebben zich allebei voor de Europa League geplaatst.

Borussia Mönchengladbach-Borussia Dortmund 0-2

Hertha BSC-Bayer Leverkusen 1-5

Bij aanvang van de laatste speeldag stonden beide clubs op 55 punten, maar Borussia Mönchengladbach was nipt in het voordeel qua doelsaldo t.o.v. Bayer: het onderlinge verschil was twee punten. Die Fohlen moesten het echter opnemen tegen titelkandidaat Borussia Dortmund, terwijl Bayer afreisde naar Hertha BSC, dat nergens meer om speelde.

De naar Berlijn meegereisde supporters werden voor rust heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees. Na een klein half uur werd de score geopend door Kai Havertz, die de diepte in werd gestuurd door Jonathan Tah en snoeihard afrondde. Zes minuten later stond het weer gelijk door een intikker van Valentino Lazaro, maar die 1-1 werd weer vier minuten later tenietgedaan door een fraai wippertje van Lucas Alario. Na rust maakte Julian Brandt met een schitterende afstandspoging ren einde aan alle onzekerheid. Alario maakte vervolgens zijn hattrick vol: 1-5.

Mönchengladbach moest op slag van rust een curieuze tegentreffer incasseren. Marco Reus leek de bal over de achterlijn te lopen, gaf voor en Jadon Sancho volleerde binnen. De VAR keek nog eens naar de goal en constateerde dat de bal niet volledig over de lijn was geweest: de 0-1 bleef staan. Kort na rust viel de beslissing alsnog: de naar Chelsea vertrekkende Christian Pulisic gaf voor en Reus tikte de 0-2 binnen.

VfL Wolfsburg-FC Augsburg 8-1

FSV Mainz-Hoffenheim 4-2

Bayern München-Eintracht Frankfurt 5-1

Borussia Mönchengladbach zal volgend seizoen samen met VfL Wolfsburg en Eintracht Frankfurt de Duitse Europa League-delegatie vormen. Wolfsburg had aan een overwinning op FC Augsburg genoeg en stelde de Europese delegatie voor rust al veilig, met dank aan Weghorst. De spits uit Borne troefde eerst Jeffrey Gouweleeuw af en dook daarna vrij op bij de tweede paal: het maakte de 1-0 en 2-0.

Een rake kopbal van Robin Knoche was de kers op de taart van een perfect verlopen eerste helft: 3-0. Na rust draaide de doelpuntenmachine vrolijk verder. Weghorst maakte zijn hattrick vol (en daarme zijn zeventiende goal van het seizoen), Daniel Ginczek en Elvis Rexhebecaj zorgden voor 5-0 en 6-0. De fraaie 6-1 van Julian Schieber en de 7-1 van Josip Brosinski, op aangeven van Weghorst, waren slechts voor de statistieken, net als de late eigen goal van Kevin Danso.

Hoffenheim moest zelf winnen bij FSV Mainz en hopen op een misstap van Eintracht Frankfurt, dat op bezoek ging bij Bayern München. De wedstrijd begon voorspoedig voor de afzwaaiende trainer Julian Nagelsmann, die plaats gaat maken voor Alfred Schreuder. Dankzij bekeken afstandsschoten van Ishak Belfodil en Andrej Kramaric liep Hoffenheim al vroeg uit naar 0-2.

Op slag van rust kreeg Christoph Baumgartner een black-out: de controleur schopte opzichtig na tegen doelman Robin Zentner en kreeg rood. Hoffenheim moest nog één helft door met een man minder en ging een spannende slotfase tegemoet: Daniel Brosinski schoot vanaf de penaltystip de aansluitingstreffer binnen. Jean-Paul Boëtius maakte de comeback compleet: zijn eerste treffer werd nog afgekeurd wegens hands, maar zijn krul in de bovenhoek leverde wél 2-2 op. In de blessuretijd scoorden wederom Boëtius en Jean-Philippe Mateta: 4-2.

Eintracht Frankfurt figureerde op het kampioensfeest van Bayern München, maar kon alsnog opgelucht ademhalen. De ploeg van Jonathan De Guzman stond anderhalf uur lang op een virtuele achtste plaats, maar mag dankzij de misstap van Hoffenheim en de bevlieging van Boëtius alsnog Europa in. 

Overige uitslagen:

Schalke 04-VfB Stuttgart 0-0

Fortuna Düsseldorf-Hannover 96 2-1

SC Feibrug-1. FC Nürnberg 5-1

Werder Bremen-RB Leipzig 2-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen